Politerno > Україна і світ > Безсмертний про “більш ефективну” команду в ТКГ: “Дай, Боже, нашому теляті вовка з’їсти”

Безсмертний про “більш ефективну” команду в ТКГ: “Дай, Боже, нашому теляті вовка з’їсти”

  • 14 Серпня, 2019
  • 1038 Переглядів
  • Comments Off

Голова делегації від України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма має публічно пояснити повідомлення про формування під його керівництвом більш ефективної команди переговорників у Мінську.

Про це відсторонений представник у ТКГ Роман Безсмертний заявив в ефірі Радіо Свобода, відповідаючи на репліку щодо заяви Офісу президента, мовляв, Безсмертного звільнили, тому що під керівництвом Кучми збирають команду, здатну «продуктивно» захищати позицію України.

«Дай, Боже, нашому теляті вовка з’їсти. Думаю, що зараз треба запитати у Леоніда Даниловича (Кучми – ред.), щоб він дав вичерпний коментар сказаного… Рішення (про звільнення – ред.) застало мене за працею над одним з документів щодо Мінського процесу. Коли я бачу рішення помилкові і нездатність об’єктивно оцінити ситуацію людьми, які знаходяться біля президента, мене це дратує», – сказав Безсмертний.

Він зазначив, що після призначення Володимиром Зеленським на посаду представника України у робочій підгрупі з політичних питань мав лише одну зустріч з главою держави – наприкінці липня, після чергового раунду переговорів у Мінську.

Нагадаємо, 9 серпня Роман Безсмертний заявив, що Україна після загибелі 4 військових під Павлополем на Донбасі мала б призупинити участь у Мінському процесі до зустрічі лідерів країн “нормандського формату” – України, Росії, Німеччини та Франції.

13 серпня президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив Романа Безсмертного від виконання обов’язків представника України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Причина звільнення в документі не була вказана.

Сам Безсмертний заявив, що дізнався про звільнення з ТКГ від медіа.

Причиною свого звільнення з посади представника України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний назвав власну позицію щодо тактики дій в питанні врегулювання ситуації на Донбасі.

Звільнення Романа Безсмертного з посади у ТКГ в Офісі президента пояснили тим, що під керівництвом Леоніда Кучми формується найбільш ефективна команда.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE