Politerno > Україна і світ > Звільнених українців відвезли до лікарень

Звільнених українців відвезли до лікарень

  • 7 Вересня, 2019
  • 983 Переглядів
  • Comments Off

Українських моряків разом з їхніми рідними з “Борисполя” привезли до військового госпіталю у Києві, а інших звільнених  українців – до лікарні “Феофанія”.

Про це повідомляє Укрінформ.

Моряків з рідними привезли з міжнародного аеропорту “Бориспіль” до військового госпіталю двома автобусами.

Крім того, 11 цивільних звільнених українців з рідними привезли до клінічної лікарні “Феофанія” на обстеження.

Президент Володимир Зеленський також повідомив про те, що прибулих українців відправлять до лікарні “Феофанія”. Він зазначив, що вирішуватиметься питання з приводу квартир, житла, ліків та грошової допомоги.

Начальник медичної частини військового госпіталю Олександр Циц у коментарі журналістам повідомив, що серед моряків, які повернулися з РФ, немає осіб у важкому стані.

Як повідомляє «112 Україна», близько 17 години з лікарні «Феофанія» поїхали Олег Сенцов, Володимир Балух та Микола Карпюк.

Адвокат Карпюка Олексій Барановський повідомив, що їх відпустили лікарі. Він також повідомив, що звільнений політв’язень Станіслав Клих перебуває в реанімації.

Як відомо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся масштабний обмін утримуваними особами.

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

Президент Володимир Зеленський заявив, що домовленості президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним були виконані в повній мірі обома сторонами.

Напередодні 40 євродепутатів, серед них і Каті Пірі, звернулися до президента України Володимира Зеленського з письмовим проханням не вносити Цемаха до списку осіб, котрі підлягають обміну полоненими з РФ.

Серед іншого автори листа вказували на важливість Цемаха для міжнародного слідства, що розслідує обставини катастрофи авіалайнера MH17.

Слідчі JIT і депутатка з Нідерландів Каті Пірі розчаровані звільненням Цемаха. Звільнення українським судом з-під варти колишнього бойовика угруповання “ДНР” Володимира Цемаха Пірі назавала “тривожним” сигналом.

Активісти Нацкорпусу провели акцію протесту під Солом’янським апеляційним судом через звільнення з-під варти свідка у справі катастрофи малайзійського рейсу MH17 на Донбасі Володимира Цемаха. 

6 вересня стало відомо, що у результаті спецоперації на території ОРДО із затримання бойовика Володимира Цемаха у Сніжному від поранень загинув розвідник Олександр Колодяжний.

Прессекретарка СБУ Олена Гітлянська заявила, що в червні-липні жоден співробітник спецслужби не загинув. Водночас це не виключало можливу загибель під час спецоперації співробітника іншого відомства.

Також стало відомо, що Нідерланди поки не ініціюватимуть обговорення в Брюсселі питання щодо фігуранта справи збитого MH17 Володимира Цемаха та обміну утримуваними особами між Україною і Росією.

У свою чергу розслідувач “Bellingcat” Христо Ґрозев припускає, що український суд звільнив бойовика Володимира Цемаха у рамках підготовки до обміну, бо у справі MH17 вистачає доказів.

Перед обміном Нідерланди змогли допитати бойовика Володимира Цемаха у справі МН17 і просили Україну не видавати його Росії.

Читайте також: Обмін ціною антиросійської коаліції

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE