Politerno > Україна і світ > В Україну їдуть експерти зі США, які допомагатимуть пройти опалювальний сезон

В Україну їдуть експерти зі США, які допомагатимуть пройти опалювальний сезон

  • 10 Вересня, 2019
  • 817 Переглядів
  • Comments Off

Експертна делегація Міністерства енергетики США прибуде в Україну для допомоги у розробці зимового плану дій на випадок можливих перебоїв у постачанні газу та енергоресурсів з Росії.

Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні у Facebook.

“На знак прихильності до енергетичної безпеки України та на прохання Адміністрації президента Зеленського, Міненергетики США направляє в Україну експертну делегацію, яка допомагатиме у розробці зимового плану дій для вирішення критичних потреб під час зимового сезону 2019-2020”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дорогий газ від Трампа і доля сховищ. Що означає підписаний Україною, США і Польщею газовий договір

Зазначається, що команда “сприятиме забезпеченню Адміністрації Зеленського та влади України необхідними ресурсами задля того, щоб Україна більше не була вразливою до загроз від перебоїв у енергопостачанні з боку Росії”.

Делегація співпрацюватиме з українськими експертами для оцінки взаємозалежності у виробництві, передачі та розподілі енергії у всіх секторах, а також створить основу для вдосконалення скоординованого реагування на дефіцит енергії.

Про направлення цієї місії домовились представники Офісу президента під час зустрічі з американським міністром енергетики у Польщі.

Читайте також: Головний парламентер Зеленського. Хто такий Андрій Єрмак

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE