Politerno > Україна і світ > Нові очільники п’яти регіонів України: хто вони?

Нові очільники п’яти регіонів України: хто вони?

  • 21 Жовтня, 2019
  • 1779 Переглядів
  • 0

20 жовтня 2019 року на своєму засіданні Кабінет Міністрів України, у числі іншого, погодив призначення кандидатур на посади керівників п’яти обласних державних адміністрацій:

голови Київської ОДА Чернишова Олексія Михайловича;

голови Кіровоградської ОДА Балоня Андрія Богдановича;

голови Луганської ОДА Гайдая Сергія Володимировича;

голови Харківської ОДА Кучера Олексія Володимировича;

голови Чернігівської ОДА Прокопенка Андрія Леонідовича; 

Що відомо про майбутніх очільників зазначених регіонів України?

Олексій Чернишов народився 4 вересня 1977 року у Харкові. У столиці Слобожанщини він здобув дві вищі освіти – економічну та юридичну. Ще під час навчання працював у IT-компанії, яка займалася розробкою системних програмних продуктів для телекомунікаційного бізнесу. На початку 2000-х років Олексій Чернишов почав співпрацювати з концерном “АВЕК”, засновником якого є дуже впливовий бізнесмен та політик з Харкова Олександр Фельдман. Буквально за кілька років Чернишов стає спочатку віце-президентом, а потім і президентом концерну Фельдмана. З 2008 до 2013 років Олексій Чернишов був головою наглядової рали концерну “АВЕК”. Ця компанія займається комерційною нерухомістю та медіа-бізнесом. З 2012 року нинішній губернатор Київщини почав займатися інвестиційним бізнесом.

Олексій Чернишов одружений і має двох синів. Сім’я нового очільника Київської області має солідний список нерухомості, яка здебільшого записана на самого губернатора. Наприклад, він є власником величезної квартири у столиці площею понад 200 квадратних метрів, яку придбав у 2013 році за більш ніж п’ять мільйонів гривень. Якщо враховувати, що тодішній курс долара був на рівні восьми гривень, то квартира Чернишова у 2013 році обійшлася йому у понад 600 тисяч доларів. Крім цього, Чернишов має земельну ділянку площею понад 1400 квадратних метрів у селі Романків Обухівського району Київської області, яку придбав у 2016 році за 450 тисяч гривень. Тут же в нього є величезний будинок площею 330 квадратних метрів, який у 2016 році Чернишов придбав майже за мільйон гривень. На дружину нового губернатора Київщини записано квартиру площею 45 “квадратів” у Нікополі Дніпропетровської області.

Олексій Чернишов має неабиякий автопарк. Сам він пересувається на “Range Rover Autobiography” 2018 року випуску. В декларації він не вказує, скільки коштує це авто, проте на сайтах з продажу автомобілів такий позашляховик оцінюється більш ніж у 100 тисяч доларів.

Крім цього, у розпорядженні нового губернатора Київщини є “Mercedes-Benz” S500 2010 року випуску. Чиновник також не вказує вартість автомобіля, але схожі машини зараз коштують до мільйона гривень. На дружину чиновника записано “Skoda Octavia A5 2010 року випуску, зараз така автівка коштує 200-250 тисяч гривень. Також у розпорядженні дружини Олексія Чернишова є “Range Rover” 2010 року випуску. У декларації не вказано, за яку вартість його придбали. Проте на сайтах з продажу автомобілів такий позашляховик коштує близько 700 тисяч гривень.

Чиновник має одразу сім елітних наручних годинників. Наприклад, він носить “Patek Philippe”, “Ulysse Nardin” та “Rolex“. Такі годинники коштують тисячі доларів. До того ж, він має підлоговий годинник “Howard Miller” і настінний годинник “Erwin Sattler”. Такі хронометри можуть коштувати мінімум по кілька десятків тисяч гривень. До того ж Олексій Чернишов має 30 картин живопису ХХ століття, а ще дві колекції книг.

Кількома годинниками володіє дружина нового губернатора. Ці годинники також відомих фірм і коштують дуже дорого. На дружину чиновника записано шість ювелірних виробів, серед яких “Tiffany“, “Cartier” і “Van Cleef & Arpels”. Ще у дружини чиновника є три хутряні шуби.

Олексій Чернишов має дуже багато активів. Наприклад, йому належить 50% загального капіталу фірми, яка “коштує” близько 1,7 мільйони гривень. Загалом він є кінцевим бенефіціарним власником восьми компаній, п’ять з яких зареєстровані за кордоном: дві на Кіпрі, дві на Британських Віргінських островах та одна в Австрії.

За минулий новий очільник Київщини отримав більше двох мільйонів гривень доходів від своїх іноземних фірм. Крім цього він отримав майже 25 мільйонів від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. На банківських рахунках чиновник тримає близько 200 тисяч гривень, трохи більше тисячі доларів та 60 тисяч євро. До того ж, він має 750 тисяч доларів готівки. Дружина губернатора Київщини зберігає 115 тисяч доларів готівки. На банківських рахунках вона має майже 30 тисяч євро та 60 тисяч гривень. Минулого року новий губернатор Київщини позичив більше шести мільйонів гривень. З іншого боку, Олексій Чернишов має кредит у банку на більш ніж 100 тисяч гривень.

 

Балонь Андрій Богданович, народився 6 листопада 1982 року в місті Стебник, Львівська область, Україна. Після закінчення середньої школи Андрій вступив до Національного університету внутрішніх справ України, де вивчав правознавство. У 2003 році здобув вищу освіту та здобув кваліфікацію юриста.



З липня 2003 по жовтень 2012 року працював в управлінні МВС України Львівської області. З жовтня 2012 по жовтень 2013 року був заступником начальника слідчого управління Управління МВС України в Житомирській області. З жовтня 2013 року по січень 2014 року Балонь Андрій Богданович працював старшим слідчим з особливо важливих справ-криміналістом відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя і здоров’я людини, слідчого управління Управління МВС України в Полтавській області, згодом – начальником цього підрозділу. З червня 2014 року по серпень 2015 року Андрій Богданович був першим заступником начальника Управління МВС України в Полтавській області – начальник слідчого управління.

З 2014 року почав навчання в Інституті післядипломної освіти Національного університету ім. Т. Шевченка за спеціальністю «Фінанси і кредит». З вересня 2015 року по травень 2017 року він був доцентом кафедри державного управління і права Полтавської Національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка.

У травні 2017 року Андрій Балонь став заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєва Андрія. Після його зняття з посади в квітні 2019 року залишив пост і Балонь.

Андрій Богданович одружений з українкою Ілоною Сергіївною. Подружжя виховує сина Матвія.

У декларації сім’ї Балонь за 2018 рік вказано, що вони мають такими об’єктами нерухомого майна: квартира в Києві (площа 96 кв.м.);    квартира в Дрогобичі (площа 83 кв.м.). Також орендують квартиру в Херсоні на 130 квадратних метрів.

Андрій Балонь з 2013 року володіє автомобілем Volkswagen Touareg 2011 випуску, а Ілона Балон з 2016 року водить Jaguar XF 2015 року випуску.

Ілона Сергіївна також є співзасновником ТОВ “Медіаюг”. Її частка в виданні залишає 33%.

Загальний сімейний дохід за 2018 рік склав близько 1 700 000 гривень. Крім цього родина має близько 140 000 доларів, 7 000 євро і близько 430 000 гривен заощаджень.

 

Сергій Гайдай народився 6 листопада 1975 у Сєвєродонецьку Луганської області.

Починав свою політичну кар’єру Сергій Гайдай за списком «Європейської платформи» Миколи Катеринчука, де представляв Регіональну організацію партії в м. Києві.

У 2008-2010 роках працював помічником депутата Київради Олексія Рєзніка. З 2014 по 2015 рік працював радником голови Обухівської РДА в Київській області.

З 2015 року депутат в Мукачівській районній раді VІІ скликання. Балотувався від БПП. 08.09.2015 – 28.11.2018 р.р. — голова Мукачівської районної державної адміністрації, безпартійний.

За даними декларації за 2018 рік заробив 175 767 грн. Не має ні нерухомості, ні авто. Зате має як заощадження 40 тисяч євро готівкою.

 

Олексій Кучер народився 23 березня 1985 року в селі Новорайськ Бериславського району Херсонської області. Зараз живе і працює в Харкові. Одружений. З дружиною виховують двох дочок.



Олексій Кучер має дві вищі освіти. Спочатку він закінчив педагогічний університет імені Г. Сковороди за спеціальністю «Фізичне виховання». Пізніше Олексій отримав диплом Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство».

Олексій Кучер – кримінальний адвокат з величезним практичним досвідом. В його активі сотні виграних справ у суді. Перш ніж стати адвокатом, Олексій п’ять років працював помічником судді в Дзержинському районному суді Харкова. Адвокатський шлях Олексія Кучера почався в 2010 році. Олексій Кучер є засновником двох юридичних компаній. «Юридичну фірму «Аурум» Олексій заснував в 2010 році. Через два роки Кучер відкрив «Юридичну компанію «Дартлі Груп».

Серед клієнтів Олексія Кучера відомі персони, які довіряють йому як адвокату свій захист. Це і судді, і депутати, і чиновники.

На рахунку Кучера досить резонансні справи. Серед них – “справа по рюкзаках”, у якій адвокат захищав інтереси Володимира Литвина – представника фірми, яка виграла тендер на поставку рюкзаків. Фігурантами справи також були Арсен Аваков і його син.
Деякі джерела звинувачують Олексія Кучера в тому, що він захищає українських корупціонерів. Зокрема, Кучер захищає в суді депутата Харківської міськради Романа Сальникова (звинувачується в отриманні хабара в розмірі 20 тисяч грн), слідчого Шевченківського райвідділу Михайла Сагайдака (звинувачується в отриманні хабара в розмірі $ 1 тисячі), суддю Дзержинського райсуду Сергія Лазюка (звинувачується в отриманні хабара в розмірі $ 300 і підозрюється в отриманні ще $ 3000), суддю Слов’янського міськсуду Ігоря Мінаєва та інших.

Вартість послуг адвоката Кучера деякі вважають завищеною. Так, журналісти зв’язалися з ним по анонімному номеру і уточнили вартість послуг. За участь у справі адвокат бере з підзахисних від $ 5000. Ця цифра перевищує середню ціну в Харкові. У той же час, адвокат стверджує, що значній частині своїх підзахисних, перш за все ветеранів АТО і ООС, він надавав допомогу абсолютно безкоштовно.

Олексій Кучер також займається викладацькою діяльністю у Вищій школі адвокатури.

У 2019 році Олексій Кучер балотувався до Верховної Ради від партії «Слуга народу». Йому пророкували третє місце в гонці на своєму окрузі №179. Проте, він з майже триразовою перевагою випередив главу Харківської обласної ради Сергія Чернова, який балотувався від “Опозиційного блоку” (Кучер – 50,41% (35 606 осіб), Чернов – 17,47% (12 342 особи).

У вільний час Олексій займається легкою атлетикою (є переможцем і призером міжнародних змагань). Також його дозвілля – це література і мистецтво.


Прокопенко Андрій Леонідович, народився 10 січня 1982 року в м.Києві в родині науковців. Після закінчення середньої школи вступив до Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де протягом 5 років вивчав спеціальність “Викладач філософських дисциплін”.



У 2005 році він був менеджером проектів на вибори до Московської міської думи. Паралельно з цим він був менеджером відділу досліджень, центрального виборчого штабу партії БЮТ на виборах у Верховну Раду України і Київська міська ради. У період з 2009 по 2010 роки Прокопенко був керівником політтехнологічної групи кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко.

В 2010 році був керівником виборчого штабу, на виборах мера Алушти і депутатів Верховної Ради АР Крим. З 2010 по 2011 рік він працював керівником політтехнологічної групи з побудови та організаційного розвитку політичної партії “Грузинська партія” (Тбілісі, Грузія).

У 2011 році Андрій Прокопенко був главою Тольяттинского регіонального виборчого штабу на виборах в Державну Думу і Самарську обласну думу.

В період з 2012 до 2013 року Андрій Леонідович був директором департаменту комунікацій і корпоративних ЗМІ в російській нафтовій компанії “ТНК-ВР Менеджмент”. Крім того, він був радником віце-президента “ТНК-ВР Менеджмент”. На цій посаді розробляв інформаційну політику для співробітників компанії, а також керував медіахолдингом “Західний Сибір”.

У 2013 році був головою виборчого штабу на виборах мера міста Воронеж, а також на виборах місцевих депутатів.

У 2014 році був керівником штабу на виборах до Верховної Ради України по одномандатному округу в Чернігові. Його кандидат здобув перемогу на виборах. В цьому ж році Андрій Прокопенко став депутатом обласної ради Чернігова.

У 2016 році склав повноваження депутата і відновив політтехнологічну діяльність. Протягом 2017 року співпрацював з “Аграрна партія України”.

Андрій Прокопенко одружений з українкою Юлією Василівною. Подружжя виховує 2-х дітей: дочку Марію і сина Михайла.

У декларації за 2016 рік Андрій Леонідович зазначив, що він володіє часткою в Київській квартира, площею 62 квадратних метра, а його дружина володіє часткою в ще одній квартирі, що розташована в Києві (84 кв.м.). Вони також задекларували квартиру в місті Буча, яка знаходиться на стадії будівництва.

Також Прокопенко Андрій має годинник Omega Speedmaster і автомобіль Honda Accord 2013 року випуску. Прокопенко Юлія водить автомобіль Nissan Juke 2013 року випуску.

Протягом 2016 року сімейний дохід склав близько 200 000 гривен. Крім того, сім’я Прокопенко має заощадження в сумі 27 000 доларів і 210 000 гривен.

 

Читайте також: Другий пішов – погоджено звільнення голови Луганської ОДА
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE