Politerno > Україна і світ > Арахамія про свідка у справі хабарів нардепам: Дали в руки законопроект і сказали зареєструвати

Арахамія про свідка у справі хабарів нардепам: Дали в руки законопроект і сказали зареєструвати

  • 24 Жовтня, 2019
  • 1071 Переглядів
  • 0

Народному депутату запропонували зареєструвати та просунути законопроект, який мав би приховати, але не ліквідувати схему оцінки майна на користь конкретних людей.

Про це під час брифінгу напередодні проходження перевірки на поліграфі заявив голова фракції “Слуга народу”.

Напередодні Арахамія заявив, що свідок у справі готовий розповісти подробиці інциденту, однак уже в четвер повідомив, що правоохоронці заборонили йому будь-яку публічність щодо цього питання.

“На жаль свідка сьогодні не буде в студії, бо йому заборонили правоохоронні органи. Кажуть є дві загрози – витік даних, які можуть порушити слідчий процес, а по-друге оскільки сума грошей в цій схемі дуже велика, десь 20 млн доларів на рік, є потенційні загрози самому депутату та членам його родини. Я не можу на це впливати, я дуже хотів щоб людина в ЗМІ це сказала”, – сказав депутат.

Арахамія підтвердив, що свідок є народним депутатом, який отримав через посередника законопроект із проханням його зареєструвати.

“Я скажу так як є, сподіваюсь це не порушує таємниці слідства, до людини підійшли і дали просто в руки законопроект і сказали що треба зареєструвати. … Дали зі словами: ми розуміємо, що ЗМІ вже вскрили нашу схему і треба її якось приховати під ребрендингом діджиталізації”, – розповів глава фракції.

“Справа шита білими нитками, ви ж розумієте. Я думаю що правоохоронні органи швидко працюють і ми будемо бачити це в новинах”, – додав він.

Читайте також: Рябошапка саботує справи Майдану і вважає, що злочинної організації Януковича не було – Горбатюк

Нагадаємо, 18 жовтня нардепи на засіданні Комітету податкової політики проголосували “проти” винесення на розгляд Ради доопрацьованого законопроєкту, що ліквідує “схему” з посередниками.

Це стало причиною конфлікту у президентській фракції “Слуга народу” через результати голосування комітету: 

Підозрюють, що частина депутатів могла отримати певну “винагороду” за блокування процесу знищення майданчиків. Офіс президента та керівництво партії “Слуга народу” почали вимагати, щоб депутати від партії, які є членами фінансового комітету та автори кількох законопроектів пройшли детектор брехні.

Разом із депутатом з фракції “Слуга народу” Олександром Дубінським дослідження на детекторі брехні 23 жовтня в 20:00 пройде голова цієї фракції Давид Арахамія.

23 жовтня САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

Також стало відомо, що два народні депутати з одинадцяти виявили готовність свідчити у справі щодо можливого вчинення ними корупційного злочину у справі щодо 30 тис. доларів хабара.

Нардеп від “СН” Олександр Дубінський ввечері в середу, 23 жовтня, пройшов дослідження на детекторі брехні.

Як заявив в інтерв’ю для УП перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко, якщо спочатку стосунки між нардепами у фракції “Слуга народу” будувалися на довірі одне до одного, до президента та ініціатив його Офісу, то тепер доводиться шукати спільні інтереси і домовлятися по кожному питанню.

Згідно з результатами детектора брехні нардеп Ольга Василевська-Смаглюк не брала хабарів за голосування, але їх пропонували членам комітету

Читайте також: ГПУ може вручити підозру Богдану

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE