Politerno > Україна і світ > Депутатка пройшла детектор брехні – хабарі пропонували

Депутатка пройшла детектор брехні – хабарі пропонували

  • 24 Жовтня, 2019
  • 1332 Переглядів
  • 0

Згідно з результатами детектора брехні нардеп Ольга Василевська-Смаглюк не брала хабарів за голосування, але їх пропонували членам комітету. 

Про це голова науково-методичної ради Всеукраїнської асоціації поліграфологів Жанетта Половнікова заявила після проведення дослідження Василевської-Смаглюк на поліграфі у прямому ефірі.

“Зараз я зі щирим серцем можу сказати, що досліджувана особа нічого від нас не приховує, грошей вона не брала жодного разу, ніяких, за вирішення питань. 

Єдине, що вона трошки приховує інформацію про те, що подібні – це зафіксовано – пропозиції були. Можливо, не безпосередньо до неї, бо там реакція має більш такий асоціативний характер, але нашій досліджуваній особі відомо про те, що були відповідні пропозиції”. 

Половнікова додала, що Василевська-Смаглюк також приховує свої підозри про те, хто міг спокуситися на хабарі.

При цьому поліграфолог відзначила, що наразі робить висновки з іще сирої інформації, а детальні результати тесту у письмовому вигляді будуть готові лише у п’ятницю ввечері, або у другій половині дня, оскільки потребують “ретельного перегляду в певного часу”. 

Дослідження Василевської-Смаглюк тривало трохи більше 40 хв. Перед ним журналістів попросили вийти, а залишити лише камери. Дослідження транслювали у прямому ефірі.

За словами поліграфолога, вартість такого дослідження залежить від низки факторів, але “на ринку коливається середньому до 3 тисяч гривень за людину у межах службового розслідування, якщо мова про кадрові перевірки, то трохи більше”.  

Василевська-Смаглюк зазначила, що на дослідження запрошувала усіх членів комітету з питань фінансів, зокрема, писала про це у чаті комітету.

Читайте також: Рябошапка саботує справи Майдану і вважає, що злочинної організації Януковича не було – Горбатюк

Нагадаємо, 18 жовтня нардепи на засіданні Комітету податкової політики проголосували “проти” винесення на розгляд Ради доопрацьованого законопроєкту, що ліквідує “схему” з посередниками.

Це стало причиною конфлікту у президентській фракції “Слуга народу” через результати голосування комітету: 

Підозрюють, що частина депутатів могла отримати певну “винагороду” за блокування процесу знищення майданчиків. Офіс президента та керівництво партії “Слуга народу” почали вимагати, щоб депутати від партії, які є членами фінансового комітету та автори кількох законопроектів пройшли детектор брехні.

Разом із депутатом з фракції “Слуга народу” Олександром Дубінським дослідження на детекторі брехні 23 жовтня в 20:00 пройде голова цієї фракції Давид Арахамія.

23 жовтня САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

Також стало відомо, що два народні депутати з одинадцяти виявили готовність свідчити у справі щодо можливого вчинення ними корупційного злочину у справі щодо 30 тис. доларів хабара.

24 жовтня свідок у справі щодо хабара нардепам по 30 тисяч доларів на телебаченні розповість про пропозицію неправомірної вигоди.

Нардеп від “СН” Олександр Дубінський ввечері в середу, 23 жовтня, пройшов дослідження на детекторі брехні.

Як заявив в інтерв’ю для УП перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко, якщо спочатку стосунки між нардепами у фракції “Слуга народу” будувалися на довірі одне до одного, до президента та ініціатив його Офісу, то тепер доводиться шукати спільні інтереси і домовлятися по кожному питанню.

Читайте також: ГПУ може вручити підозру Богдану

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE