Politerno > Україна і світ > Домовились? Радник Кличка каже, що протистояння з офісом Зеленського більше немає

Домовились? Радник Кличка каже, що протистояння з офісом Зеленського більше немає

  • 6 Листопада, 2019
  • 1672 Переглядів
  • 0

В Офісі президента більше не намагатимуться зняти зпосади голови КМДА мера столиці Володимира Кличка.

Про це в інтерв’ю Bihus.Info заявив радник мера Києва, ексгенпродюсер українського Comedy Club Максим Бахматов. 

“На сьогоднішній день команда Кличка не є командою Зеленського, але я би не сказав, що вона опонує. Є Зеленський, законнообраний і народний президент, реально дуже крутий, є в нього частини команди, різні полюси, і є пан Кличко – законнообраний мер 5 років тому…”, – заявив Бахматов.

Також Бахматов прокоментував нещодавнє протистояння, коли Богдан публічно “тролив” київського мера.

“Одна історія, коли Богдан тролить Кличка, інша історія – коли Богдан буде намагатися тролити Бахматова, а Бахматов буде тролити Богдана. Кличко це мер, а Богдан це керівник Офісу президента, чому він має тролити мера? І взагалі, що таке тролити? Ти маєш давати факти, прокуратура має давати якісь запити, СБУ і таке інше… все інше – це такий феєрверк без результату”, – підкреслив радник Кличка.

Те, що відбувалось у публічному і непублічному просторі між головою ОП Андрієм Богданом і Кличком, Бахматов назвав фарсом та дешевим наступом.

На його думку більше спроб “звалити” Кличка з боку Банкової не буде – “Вже є, чим займатися”.

Бахматов додав, що рейтинг Кличка в Києві останнім часом зростав, а “кандидата” від Банкової Олександра Ткаченка – падав.

Нагадаємо, команда президента Володимира Зеленського намагалася зняти Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації: Кабінет міністрів уже погодив його звільнення. Але виборна посада міського голови збереглася б за Кличком.

Міський голова Києва Віталій Кличко назвав незаконним рішення Кабінету міністрів щодо його звільнення. Він заявив, що Кабмін намагається ввести у Києві пряме президентське правління.

Голови фракцій Київської міської ради звернулися до президента з проханням призначити Віталія Кличка на посаду голови КМДА, з якої його хочуть звільнити.

30 липня керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі “смотрящі”.

За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі “смотрящих” і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл. 

Також глава Офісу президента запропонував Кличку самому подати у відставку. 

Кличко на це записав звернення до президента Володимира Зеленського, в якому поскаржився на некомпетентність глави Офісу президента Андрія Богдана.

Також Віталій Кличко просить НАБУ перевірити заяву голови Офісу президента Андрія Богдана про нібито підкуп у його інтересах.

Після цього НАБУ розпочало розслідування щодо можливого підкупу глави офіса президента андрія Богдана в інтересах мера Києва Віталія Кличка.

31 липня Кличко зустрівся у США з Рудольфом Джуліані. Тоді Кличко заявив, що вони обговорили ситуацію в Україні і перспективи подальшої співпраці країн. Також Віталій Кличко обговорив з адвокатом президента США Дональда Трампа і колишнім мером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані нинішню ситуацію з місцевим самоврядуванням у Києві.

13 вересня депутати від “Слуги народу” зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2143 про внесення змін до закону “Про столицю України – місто-герой Київ”, який, зокрема, передбачає проведення позачергових виборів київського міського голови й депутатів Київської міської ради 8 грудня 2019 року.

Нардеп від “Слуги народу” і претендент на пост голови КМДА Олександр Ткаченко, а також Віталій Кличко виявили бажання провести аудит владних структур столиці.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук дозволив аудит діяльності Віталія Кличка та владних структур Києва.

За словами Олександра Ткаченка, перевірка мала початися після 22 вересня і триватиме до 8 жовтня.

Нещодавко мер Києва Віталій Кличко повідомив про звільнення з посад двох своїх заступників і подає у Верховну Раду альтернативний законопроект про столицю. Також він подав альтернативний законопроект про столицю. За словами Кличка, його законопроект і законопроект депутатів від “Слуги народу” мають представити на громадське обговорення, дискусію з експертами і тільки після цього виноситися на голосування в парламенті.

19 вересня мер Києва Віталій Кличко оприлюднив заяву, в якій закликав парламент провести дострокові вибори до Київради після того, як столичні депутати знову не забезпечили кворум для проведення засідання.

25 жовтня Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження за фактом можливої державної зради мера Києва Віталія Кличка і його двох заступників під час забудови столиці. Про це йдеться у матеріалах суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE