Politerno > Україна і світ > Парламент майже одностайно почав ліквідацію “схеми Яценка”

Парламент майже одностайно почав ліквідацію “схеми Яценка”

  • 12 Листопада, 2019
  • 911 Переглядів
  • 0

Народні депутати підтримали в першому читанні законопроєкт 2047-д, який пропонує ліквідувати  діяльність так званих “майданчиків Яценка”, що заробляли на посередництві між оцінщиками майна та електронною базою Фонду держмайна.

“Ставлю на голосування пропозицію про прийняття за основу проєкту закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості. Реєстраційний номер 2047-д. 378 за! Рішення прийнято. Є пропозиції прийняти в цілому. Готові примати в цілому? Ні. Є зауваження від 2 фракцій мінімум. Ні. Тоді ставлю на голосування пропозицію про скорочення на половину строків подачі пропозицій і правок і підготовки законопроєкту до другого читання. 314 за. Рішення прийнято”, – озвучував хід голосування спікер ВР Дмитро Разумков.

Нагадаємо, 18 жовтня нардепи на засіданні Комітету податкової політики проголосували “проти” винесення на розгляд Ради доопрацьованого законопроєкту, що ліквідує “схему” з посередниками.

Це стало причиною конфлікту у президентській фракції “Слуга народу” через результати голосування комітету: 

Підозрюють, що частина депутатів могла отримати певну “винагороду” за блокування процесу знищення майданчиків. Офіс президента та керівництво партії “Слуга народу” почали вимагати, щоб депутати від партії, які є членами фінансового комітету та автори кількох законопроектів пройшли детектор брехні.

Разом із депутатом з фракції “Слуга народу” Олександром Дубінським дослідження на детекторі брехні 23 жовтня в  мав пройти голова цієї фракції Давид Арахамія.

23 жовтня САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

Також стало відомо, що два народні депутати з одинадцяти виявили готовність свідчити у справі щодо можливого вчинення ними корупційного злочину у справі щодо 30 тис. доларів хабара.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE