Politerno > Україна і світ > Екстрадують Онищенка в Україну, чи ні

Екстрадують Онищенка в Україну, чи ні

  • 14 Листопада, 2019
  • 846 Переглядів
  • 0

Екс-нардепа Олександра Онищенко, який втік з України та переховується від слідства в Іспанії, екстрадують з цієї країни, так як він програв там усі суди.

Про це в інтерв’ю 24 каналу заявив голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

“Онищенко повертається, ну майже повернувся в Україну. Чому? Тому що він програв усі суди на території Іспанії – і в частині екстрадиції, і в частині визнання його політичним біженцем. Є певна орієнтовна дата – це грудень 2019 року. Звичайно, щось ще може відбутися, але суди він програв. Тому є рішення про його екстрадицію”,  – сказав Ситник.

При цьому Ситник не відкинув ймовірність, що Онищенко з Іспанії може втекти в Німеччину, де має підприємства. За словами Ситника, у цій ситуації все буде залежати від “оперативності закордонних колег”.

У свою чергу, Онищенко заявив, що Ситник бреше про екстрадицію і заморожування його рахунків. При цьому він пообіцяв повернутися в Україну добровільно, “якщо захоче”.

“Ситник заявляє, що я програв суди і екстрадують незабаром. І знову бреше. У рішенні мого суду написано, що мене можуть екстрадувати тільки за згодою Кабінету міністрів Іспанії. Суд щодо екстрадиції був в березні 2017-ого року. І три роки Кабмін так нічого і не підписав. У підсумку я сам повідомив усім, що я написав заяву, що хочу повернутися в Україну. І повернуся я в Україну не тоді, коли захочуть цього Ситник та інші балаболи. А в тому випадку, якщо захочу цього я”, – написав Онищенко у Facebook.

Онищенко мав намір повернутися в Україну і взяти участь у дострокових парламентських виборах 2019 року.

ЦВК йому відмовила, оскільки протягом 5 років він не проживав в Україні.

Онищенко подав апеляцію і переміг. Рішення на його користь було ухвалено на підставі документів, за якими з 2016 року він був закордоном, “бо представляв Україну на змаганнях із кінного спорту у статусі вершника”. Шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав Центрвиборчком зареєструвати нардепа-втікача Олександра Онищенко кандидатом у народні депутати на дострокових виборах до Верховної Ради.

Згодом ЦВК повторно відмовила Онищенку.

Згодом стало відомо, що олімпійська призерка з художньої гімнастики Ганна Різатдінова зібралася балотуватися у парламент по 93-му округу, по якому також балотуватиметься її чоловік, депутат-утікач Олександр Онищенко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE