Politerno > Україна і світ > Прокурора Кулика, який вів справу Burisma, звільнять з ГПУ

Прокурора Кулика, який вів справу Burisma, звільнять з ГПУ

  • 14 Листопада, 2019
  • 909 Переглядів
  • 0

Прокурор Костянтин Кулик, від рішення якого залежало включення до розслідування справи щодо компанії Burisma Holdings сина екс-віце-президента США Байдена Хантера, не прийшов на переатестацію і буде звільнений.

Про це заявив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка в інтерв’ю “Настоящему времени”.

Генпрокурор нагадав, що є “13 або 14” кримінальних проваджень, у яких фігурує власник Burisma, ексміністр екології Микола Злочевський.

“Відповідно, від Злочевського йдуть зв’язки з Burisma Holdings. Але за Burisma мені відомо одне велике виробництво, з якої виділяють різні епізоди”, – пояснив генпрокурор.

Рябошапка не повідомив, чи фігурує в цій окремо взятій справі в даний момент Хантер Байден, але додав, що рішення про включення його в справу раніше залежало від прокурора Кулика, який зараз знаходиться на лікарняному і не прийшов на тестування, яке проводиться в рамках переатестації.

“Закон нам не залишає іншого шляху, крім як попрощатися з Костянтином Геннадійовичем (Куликом – ред)”, – сказав генпрокурор.

Далі, за його словами, справу буде вести новий прокурор, у якого можуть бути інші позиції в цьому кримінальному процесі.

“Ми зараз робимо аудит всього того, що може бути з “сюрпризами” від попереднього керівництва Генеральної прокуратури. Тому ці справи витягуються. Там, де фігурує “Бурисма”, – це одне величезне провадження, в якому фігурує половина нашої країни, в тому числі частина іноземців, а у всіх інших провадженнях, про які я говорив, фігурують високопосадовці колишнього уряду 2010-13 років”, – сказав Рябошапка.

Нагадаємо, адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані вимагав, щоб президент України Володимир Зеленський зробив заяву про намір розслідувати справу компанії “Бурісма”, у якій працював син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантер, та нібито українське втручання у вибори в США 2016 року.

Український прокурор Костянтин Кулик склав англомовне досьє на 7 сторінок про корупцію Хантера Байдена – сина колишнього віце-президента США, чим сприяв боротьбі, яка призвела до розслідування щодо президента Дональда Трампа.

Головний претендент на посаду президента США демократ Джо Байден заявив, що не впливав на рішення свого сина Хантера щодо участі в українській газовій компанії “Burisma”.

Під під час розслідування свого незаконного збагачення прокурор Костянтин Кулик незаконно побудував додатковий поверх на кількасот квадратних метрів в елітному житловому комплексі Diplomat Hall у Києві.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE