Politerno > Україна і світ > ВАКС утричі знизив заставу Гримчаку

ВАКС утричі знизив заставу Гримчаку

  • 20 Грудня, 2019
  • 1054 Переглядів
  • 0

Антикорупційний суд утричі зменшив суму застави ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку, залишивши без змін обраний стосовно нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомляє Судова влада України.

“19 грудня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду залишив запобіжний захід екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій у вигляді утримання під вартою без змін. Втім, суддя частково задовольнив клопотання сторони захисту, зменшивши розмір застави з 3123 прожиткових мінімумів для працездатних осіб до 1041. Тобто з 5 млн 999 тис. 283 гривень до 1 млн 999 тис. 761 гривні”, — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що засідання проходило у форматі відеоконференції, оскільки підозрюваний знаходиться в Чернігівському слідчому ізоляторі.

Повідомляється також, що 11 грудня слідчий суддя ВАКС змінив запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт “помічникові” екс-заступника міністра, якого слідство вважає співучасником кримінального провадження.

Нагадаємо, 14 серпня Гримчака та його помічника затримали під час отримання 480 тисяч доларів хабара

Зловмисники вимагали 1,1 мільйона доларів від підприємця за сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гримчак та його помічники вимагали 1,1 мільйона доларів за вплив на рішення судів та чиновників Міністерства культури для прийняття замовлених рішень.

У Міністерстві культури заявили, що не мають жодного стосунку до справи про вимагання хабара заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком.

15 серпня Юрію Гримчаку та його помічнику Ігорю Овдієнку оголосили підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах.

У Генпрокуратурі пояснили, яким чином Гримчак причетний до нападу на Чорновол: “Особа, яка підозрюється на причетність до побиття (Чорновол – ред.), коли її документували, то отримали інформацію, що вчиняється новий злочин. Під час документування цього злочину виявили, що до нього причетний Гримчак. Це новий злочин, який не пов’язаний з фактом побиття Чорновол, але він виявлений під час розслідування злочину по Чорновол”, – зазначив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

17 серпня Деснянський суд Чернігова прийняв рішення про виправлення помилки в ухвалі щодо запобіжного заходу підозрюваному у шахрайстві заступнику міністра МінТОТ Юрію Гримчаку.

Читайте також: Порохобот, експерт по кіборгам і помічник брата Луценка. Чим відомий атошник, замішаний у “справі Гримчака”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE