Politerno > Україна і світ > Якщо Трепак піде з ОГП, про справу Гандзюк можна буде забути – Рябошапка

Якщо Трепак піде з ОГП, про справу Гандзюк можна буде забути – Рябошапка

  • 28 Березня, 2020
  • 891 Переглядів
  • 0

Після відставки заступника генпрокурора Віктора Трепака можна забути про належне розслідування справи убитої активістки Катерини Гандзюк.

Про це розповів ексгенпрокурор Руслан Рябошапка в коментарі “24 каналу”.

“Я тепер думаю, що коли Трепак піде з Офісу генпрокурора, ми фактично можемо забути про те, що ця справа буде розслідувана належним чином”, – розповів він.

“На мою думку, це дуже погане рішення – усунути Трепака від процесуального керівництва у цій справі. Адже власне Віктор Трепак був людиною, яка, можна так сказати, вдихнула нове життя в це розслідування. Лише завдяки оперативним можливостям Трепака вдалося з’ясувати місце перебування одного з ключових підозрюваних – Олексія Левіна. Завдяки зусиллям Трепака його вдалося дуже швидко екстрадувати з Болгарії в Україну. Крім того, Трепак – єдина людина в Офісі генпрокурора, яка має системне і комплексне бачення того, як це розслідування може рухатися далі. Я думаю, що для Венедіктової ця справа не становить особливого інтересу”, – резюмував Рябошапка.

У п’ятницю, 27 березня, адвокат Масі Найєм повідомив про відсторонення заступника Генерального прокурора Віктора Трепака від розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що Трепака не відсторонювали, “його ключові справи ніхто не забирав”. При цьому вона підтвердила, що департамент спецрозслідування замість Трепака став курирувати призначений сьогодні заступником Генерального прокурора Олексій Симоненко.

Віктор Трепак заявив, що подав у відставку і працює до понеділка. “Уже немає сенсу просто”, – пояснив він своє рішення.

Печерський райсуд Києва узяв під варту до 2 квітня без права внесення застави екстрадованого з Болгарії Олексія Левіна (Москаленка), якого підозрюють в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE