Politerno > Україна і світ > “Ніхто країну не здав”: Зеленський каже, що за час президентства закінчить війну на Донбасі

“Ніхто країну не здав”: Зеленський каже, що за час президентства закінчить війну на Донбасі

  • 22 Квітня, 2020
  • 601 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський упевнений, що за свою каденцію закінчить війну на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв’ю для фільму “Рік президента Зеленського”, який демонструє телеканал “Україна”.

“Я впевнений в тому, що за мою каденцію ми закінчимо цю війну. Впевнений особисто. Я говорив, що готовий чекати один рік, готовий працювати один рік. Якщо не буде працювати Мінський процес, то ми змінюватимемо тактику. Ми до цього готові – рік ще не пройшов”, – сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що владі вдалося пришвидшити Мінський процес і тепер зустрічі Тристоронньої контактної групи в режимі відеоформаті відбуваються щотижня, а не “раз на місяць чи раз на три”.

Також Зеленський стверджує, що йому вдалося розморозити Нормандський формат і не поступитися національними інтересами і Україна вийшла з непоганим результатом після зустрічі на найвищому рівні у грудні 2019 року.

“Ніхто країну не здав, нічого такого не підписано, казали, я буду “на колєнях стоять”, нічого цього не зроблено… Часткові перемоги, напевно, є, але будемо чекати на повний результат. Коли дійсно ми повернемо наші території в Україну”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, найбільш скандальною мирною ініціативою Зеленського стало підписання главою його канцелярії Андрієм Єрмаком, під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську 11 березня, домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача знаходиться на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Після хвилі критики з боку політичних опонентів та патріотичної частини українців Андрій Єрмак заявив, що майбутнє Координаційної ради при ТКГ разом із представниками ОРДЛО залежить від результатів консультацій із французькими, німецькими партнерами та ОБСЄ.

Не менш скандальною виявилась ініціатива щодо “Національної платформи примирення та єдності” ексзаступника секретаря РНБО та шоумена Сергія Сивохи, якого ветерани полку “Азов” стусанами виштовхали з його ж презентації.

Під час зазначеного інтерв’ю для фільму “Рік президента Зеленського”, президент заявив про плани повністю змінити підхід до медреформи. Також він бідкається, що громадяни вимагають обіцяних ним рік тому покарань корупціонерів, але він не має таких повноважень.

 Читайте також: Назустріч Путіну. Єрмак “впарює” бойовиків ЛДНР під виглядом “українців ОРДЛО”


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE