Politerno > Тернопільщина > Чому Сергій Надал не Анатолій Бондаренко

Чому Сергій Надал не Анатолій Бондаренко

  • 3 Травня, 2020
  • 4892 Переглядів
  • 0

Для того, щоб мати сміливість виступити проти центральної влади, потрібно її не боятись. А для того, щоб не боятись президента і силовиків – потрібно бути чистим перед законом.  Не повинен за тобою тягнутись шлейф корупційних схем і земельного дерибану. Тоді тобі не потрібно очікувати «наїзду» аваківських та баканівських посланців. Хоча, треба визнати, в сучасній Україні і по матері Терезі, якби потрібно було, знайшли б корупцію.

Невідомо, наскільки чистий в очах Феміди Анатолій Бондаренко, але він набрався хоробрості піти на зустріч громаді і зняти карантинні обмеження у Черкасах, якими Зеленський і Шмигаль «закарантинили» українців мало не до голодних бунтів. Звичайно, хтось скаже, що соратник Юлії Тимошенко піариться і займається популізмом, можливо. Але такі маневри можуть йому дорого коштувати і чиновник не може цього не розуміти. З іншої сторони, піар, яким вирішуються нагальні і життєво важливі проблеми громади, яка довірила тобі управління містом – цілком виправданий. Це і є народництвом, іншими словами – популізмом. Чи можливо ми забули істинне значення терміну «populism»?


Читайте також:
Одним карантин і обмеження, іншим “зелене світло” від Надала

Сергій Віталійович Надал його і не знав. Принаймні, як і більшість українських політиків від сохи, він вважає це слово негативним за своїм сенсом. Зате «піар» йому добре знайомий як інструмент, ні, не зв’язку з громадськістю, а як інструмент для промивання мізків електорату «зремонтованими дворами» і тотальною «бруківкизацією» Тернополя. А потрібно було все ж дослідити основні політичні терміни, був би зараз як Бондаренко – на слуху у всієї країни.

Але ж питання навіть не в небажанні досліджувати терміни. Питання у банальній жадібності. Бондаренко подумав про рейтинг і народ, скажімо так. А Сергій Віталійович про те, як, скориставшись моментом, притиснути деяких бізнесменів-конкурентів, у той час як іншим, «своїм» ділкам, «виписати» всеосяжну індульгенцію. Звичайно, не за просто так. Навіщо йти на зустріч підприємцям, які автопробігом приїхали вимагати послаблення, якщо можна, нагодувавши їх створенням «робочої групи», тримати усе під «замком» урядової постанови, залишивши «вікна» лише для «найрівніших» бізнесменів?

Щось в усьому цьому не чути і найпатріотичнішої партії, яку представляє найпрогресивніший мер. Куди подівся славнозвісний радикалізм? Де заяви про зняття обмежень? Чутньо, скажімо, голову фракції в облдарі, котрий критикує «вседозволеність чинної влади», у той час як «вся країна зупинилася, а малий та середній бізнес зазнає краху». Це що, все? 

Принаймні, така спільна «фригідність» політсили та її місцевого фронтмена заспокоює: Сергій Віталійович рухається з партією на одному диханні і йтиме на вибори саме під прапорами з трьома пальцями. Тобто, чутки про від’єднання «надалівських», на фоні цієї синхронності, не знаходять підтвердження. А небажання висовуватись із послабленням карантину доводить ще один факт – група по розслідуванню певних злочинів в обласній прокуратурі ще не розформована, і спокушати долю піклуванням про якихось малих та середніх підприємців міський голова Тернополя не збирається ще й по цій причині.

А ще, ми забули про міфічний рейтинг Сергія Віталійовича. Цей «жирок», у вигляді безмірно вдячних за «відремонтовані двори» тіточок, дозволяє йому не обтяжуватись долею бізнесу. А ще, Мазурик й інші свої виконавці усіх можливих робіт у місті, побудують щось непотрібне для невибагливих тернополян і… вибори виграні. Ну прийнято у нас, українців, виконання повноважень на наші ж гроші, нами ж вибраними управлінцями сприймати як їхні видатні заслуги і навіть благодійність. То чому б цим не користатись? А Бондаренко, невдаха і популіст, нехай у Черкасах із Зеленським і Аваковим воює за інтереси підприємців. Тут теж “не лохи” сидять.

 Читайте також: Мер Черкас відповів на пoгрoзи Авакова і Зеленського через послаблення карантину у місті (Відео)


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE