Politerno > Україна і світ > Стало відомо, чому медикам не виплатили надбавки за березень

Стало відомо, чому медикам не виплатили надбавки за березень

  • 11 Травня, 2020
  • 801 Переглядів
  • 0

Надбавки медикам за березень не змогли виплатити, оскільки влада на місцях керувалася старим документом Мінсоцполітики.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час селекторної наради під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба президента

Президент зробив зауваження щодо затримки надбавок за березень медикам, які працюють з хворими на COVID-19.

“Очільник уряду пояснив, що гроші були спрямовані в регіони, однак місцева влада керувалася не цьогорічною постановою Кабінету міністрів, а документом Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому, попри наявність коштів у регіонах, виплатити їх не вдалося. Цього тижня уряд шукатиме рішення для того, щоб ці фінансові ресурси були видані медикам”, – йдеться у повідомленні ОП.

Шмигаль додав, що квітневі виплати відбуватимуться через Національну службу здоров’я України, а тому тут проблем не має бути.

Нагадаємо, 31 березня на щоденній селекторній нараді президента Володимира Зеленського з представниками уряду та державних відомств, глава держави заявив, що оплата праці медиків повинна бути збільшена якомога швидше.

Наприкінці квітня, Кабмін встановив розцінки на лікування коронавірусної хвороби і затвердив порядок підвищення до 300% зарплат лікарям, які залучені до боротьби з COVID-19.

Читайте також: Без грошей і захисту. Чому по всій Україні почалися протести медиків

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE