Politerno > Україна і світ > ФБР звинуватило Китай у спробі вкрасти результати досліджень COVID-19

ФБР звинуватило Китай у спробі вкрасти результати досліджень COVID-19

  • 13 Травня, 2020
  • 932 Переглядів
  • 0

Федеральне бюро розслідувань звинуватило Китай у спробах незаконно отримати інформацію про дослідження коронавірусу, які проводять організації США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ФБР.

У ФБР заявили, що сектори охорони здоров’я, фармацевтики і компанії, що проводять дослідження коронавірусу, є найбільш ймовірними цілями для атак.

“ФБР розслідує злом американських організацій, які проводять дослідження в області COVID-19, вчинений пов’язаними з КНР кібер-суб’єктами і мисливцями за даними. Ці особи були помічені в спробах виявити і незаконно отримати цінні дані інтелектуальної власності і дані про стан здоров’я громадськості, пов’язані з вакцинами, лікуванням і тестуванням”, – йдеться в заяві.

Додаткові технічні деталі, що стосуються загрози з боку Китаю, ФБР пообіцяла опублікувати в найближчі дні.

Раніше в спробах крадіжки інформації про коронавірус звинуватили Росію. На думку влади Британії, РФ та Іран зламували мережі університетів і вчених, що займаються вивченням COVID-19.

Влада США практично щодня звинувачуває Китай в приховуванні реальних даних про коронавірус. Китай відкидає всі звинувачення. Кілька днів тому посол КНР в Берліні Ву Кен заявив, що Китай відкритий для незалежного міжнародного розслідування, яке допоможе встановити походження вірусу.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE