Politerno > Україна і світ > Причетного до збиття МН17 заарештували в окупованому Донецьку – BBC

Причетного до збиття МН17 заарештували в окупованому Донецьку – BBC

  • 14 Травня, 2020
  • 832 Переглядів
  • 0

Леоніда Харченка – одного із чотирьох ключовий фігурантів справи катастрофи малайзійського “Боїнга” МН17 було заарештовано у березні цього року в окупованому Донецьку.

Про це повідомляє російська служба BBC.

Зазначається, що у 2014 році Харченко мав прізвисько “Крот” і був командиром одного з розвідпідрозділів ГРУ так званої “Донецької народної республіки” (ДНР). У Нідерландах Харченку пред’явили офіційні звинувачення у причетності до катастрофи малазійського “Боїнга”, суд щодо чого розпочався 9 березня цього року.

11 березня Харченко був затриманий біля свого будинку в Донецьку владою “ДНР” і заарештований, але зовсім по іншій кримінальній справі“, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у BBC, таку інформацію підтвердило джерело, яке мало відношення до військового командування “ДНР” у 2014-2015 роках, і “товариш по службі” Харченка, який все ще проживає в окупованому Донецьку.

8 травня арешт колишнього військового розвідника ДНР був продовжений ще на два місяці. Зараз, за ​​словами співрозмовників BBC, він утримується в СІЗО “мін’юсту “ДНР”, яке знаходиться в Донецьку на вулиці Кобозєва, 4“, – повідомляє агентство.

Зазначається, що так звані “товариші по службі” Харченка вважають, що колишнього розвідника хочуть ізолювати, а звинувачення, за їх словами “смішні” – “участь в незаконному обшуку в 2014 році і незаконне зберігання зброї”. Також один із співрозмовників висловив припущення, що його затримали, аби не допустити “варіант його викрадення спецслужбами України”, як це було із іншим фігурантом справи – Володимиром Цемахом.

Вказується, що Україна оголосила Харченка в розшук в липні 2015 року. Йому заочно пред’явили звинувачення в створенні терористичної групи, в 2019 році проти Харченка порушено кримінальну справу за підозрою в причетності до краху “Боїнга” МН17.

Читайте також: Шість років тому окупантами створено Л/ДНР. Як це було

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE