Politerno > Україна і світ > 14 областей виплатили надбавки лікарям, не вистачило грошей Буковині – Степанов

14 областей виплатили надбавки лікарям, не вистачило грошей Буковині – Степанов

  • 16 Травня, 2020
  • 1024 Переглядів
  • 0

Чотирнадцять областей уже виплатили надбавки до 300% за березень медикам за роботу з пацієнтами з COVID-19, не вистачило коштів лише Чернівецькій області.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на нараді під головуванням президента Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню епідемії коронавірусу та подолання її наслідків, інформує пресслужба президента.

Степанов зазначив, що на Миколаївщині не фіксували жодного хворого на COVID-19 у березні, а Чернівецька область, де поширення недуги було найбільшим, потребуватиме дофінансування.

За словами міністра, інші регіони завершать виплату надбавок на початку наступного тижня.

“Радий, що процес рухається. Вже одержав позитивні відгуки медиків, котрі отримали надбавки. Цей процес іде швидко, коли налагоджена співпраця Кабінету міністрів і місцевої влади. На Херсонщині всі виплати завершили ще минулого тижня, серед лідерів – і Дніпропетровщина, і Львівщина. Водночас Волинь, Луганщина, Рівненщина та деякі інші області ще й досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень”, – зазначив президент.

Прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що нині лікарні укладають угоди з Національною службою здоров’я України для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19 за квітень, і пообіцяв зробити все можливе для пришвидшення процесу.

Водночас станом на суботу в Україні встановлено два рекорди – за кількістю тих, хто захворів на коронавірусну інфекцію, і тих, хто одужав: 528 та 433 людини відповідно.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE