Politerno > Україна і світ > Аграрний фонд очолив 33-річний син ексзаступника генпрокурора і консультанта Баканова

Аграрний фонд очолив 33-річний син ексзаступника генпрокурора і консультанта Баканова

  • 16 Травня, 2020
  • 1586 Переглядів
  • 0

Новим керівником Аграрного фонду став 33-річний Богдан Банчук – син ексзаступника генпрокурора Миколи Банчука, який з кінця 80-х обіймав різноманітні посади в органах прокуратури, а минулого літа став консультантом глави СБУ Баканова.

“Кар’єрний ліфт працює! Якщо ти син впливового прокурора.”, – пише Центр Протидії Корупції на своїй сторінці у Facebook.

“І неясно за які заслуги юного Банчука уряд Зеленського призначає в Аграрний фонд. Це одна з найбільш корумпованих структур, яка після запуску ринку землі отримає ще більше впливу. Тільки в одному НАБУ є кілька проваджень, де фігурують ділки з Аграрного фонду. Вибачте, але з кожним наступним призначенням все менше розуміємо філософію підбору кадрів.”, – зазначають активісти. 

Богдан Банчук є сином Миколи Банчука, який з кінця 80-х обіймав різноманітні посади в органах прокуратури. При Кучмі був прокурором Чернівців, прокурором Херсонської області і заступником прокурора Києва. При Ющенку очолив департамент МОЗ. При Януковичі – замначальника управління ГПУ. Вершина його кар’єри – посада заступника генпрокурора після Майдану.

“Запам’ятався тим, що у травні 2014 року дав наказ відпустити кількадесят сепаратистів, затриманих після заворушень в Одесі. Згодом його понизили до посади старшого помічника Генпрокурора. Але такий кадр пригодився і новій владі. Минулого літа Банчук став консультантом глави СБУ Баканова.”,  – підкреслює ЦПК.

За словами антикорупційників, статки, якими обклався Банчук-старший з дружиною, вражають. 5 будинків, зокрема на 440 квадратів у Чернівцях, 112-метрові апартаменти в Києві, понад 10 земельних ділянок, $400 000 лише у вигляді готівки, Mercedes GL350, ювелірка, гаражі, офіси. І це обіймаючи майже все життя державні посади.

Його ж син починав у МЗС, а після Майдану, коли батько став заступником генпрокурора, в 27 років став заступником голови РДА на Буковині, звідки родом Банчук-старший. Згодом працював в структурах Укроборонпрому і ось вчора став керівником Аграрного фонду.

“Як тобі таке, Ілон Маск? Але ви тільки гляньте на статки Банчука-молодшого. Ще студентом став власником 140-метрових апартаментів в Києві. Окрім того, разом з дружиною володіють ще однією квартирою в Києві на 135 квадратів, будинком на 350 квадратів, 17-ма земельними ділянками, їздять на Мерсі і Лексусі загальною вартістю 1,4 млн грн.”,  – додали у ЦПК.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE