Politerno > Україна і світ > Американські вчені виявили антитіло, за допомого якого можна швидко лікувати COVID-19

Американські вчені виявили антитіло, за допомого якого можна швидко лікувати COVID-19

  • 16 Травня, 2020
  • 1090 Переглядів
  • 0

Вчені зі США виявили нове антитіло, за допомогою якого можна лікувати захворювання на коронавірус за 4 дні. Ліки на основі антитіла можуть з’явитися раніше вакцини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал Fox News.

За даними телеканалу, вчені з біофармацевтичної компанії Sorrento Therapeutics заявили про виявлення антитіла під назвою STI-1499, яке може захищати людський організм від нового коронавірусу SARS-CoV-2 та вивести його з організму за 4 дні.

Як пояснюють науковці, принцип дії виявленого антитіла полягає в тому, що воно рухається навколо вірусу та виводиться його з людського організму протягом 4 днів.

“Ми хочемо підкреслити, що є ліки. Є рішення, яке працює на 100%. Якщо у вашому організмі є нейтралізувальні антитіла, вам не потрібне соціальне дистанціювання”, – наголосив засновник компанії Генрі Джі.

Крім того, американські вчені стверджують, що зможуть виготовляти до 200 тисяч доз ліків проти коронавірусу. При цьому компанія Sorrento Therapeutics прагне виготовити ще десятки мільйонів доз, щоб задовольнити всі потреби людства.

Нагадаємо, у Великобританії, в Оскфордському університеті, з 23 квітня почалися випробування потенційної вакцини від коронавірусу на людях. 

Британський національний центр кібернетичної безпеки викрив операцію російських хакерів, які вчинили напад на низку університетів Сполученого Королівства, що ведуть роботу над виготовленням вакцини й обладнання в боротьбі проти коронавірусу.

За даними ФБР і Міністерства внутрішньої безпеки США, хакери будуть атакувати державні установи та приватні компанії, які розробляють вакцину.

Дослідження медиків зі США показали, що препарати, що розріджують кров, допомагають деяким пацієнтам, які хворіють на важку форму коронавірусу. Смертність знижується вдічі при використанні цих препаратів.

Як повідомлялось, поліцейські в російському Омську заблокували гуртожиток разом з мешканцями через карантин. Жителі змушені стрибати з балконів, щоб купити собі продукти.

А Європарламент 15 травня схвалив виділення Україні 1,2 млрд євро позики для подолання економічних та соціальних наслідків пандемії коронавірусу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE