Politerno > Україна і світ > Дослідження медиків зі США показали, що розріджувачі крові допомагають пацієнтам з тяжкою формою COVID-19

Дослідження медиків зі США показали, що розріджувачі крові допомагають пацієнтам з тяжкою формою COVID-19

  • 6 Травня, 2020
  • 996 Переглядів
  • 0

Препарати, що розріджують кров, допомагають деяким пацієнтам, які хворіють на важку форму коронавірусу. Смертність знижується вдічі при використанні цих препаратів.

Відповідні результати показали дослідження американських медиків з лікарні Маунт Сінай, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Так, медики виявили, що 29% пацієнтів, які підключені до апаратів штучної вентиляції легенів, яким давали розріджувачі крові, померли. Але при цьому смертність серед тих, хто також був підключений до апаратів ШВЛ, але не отримував ці препарати, становить 63%.

“Наші результати показують, що системні антикоагулянти можуть бути пов’язані з поліпшенням результатів у пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19. Пацієнти, які отримували антикоагулянти, почували себе краще, ніж ті, хто їх не отримував”, – написали медики у звіті.

При цьому наголошується, що висновки ще не досить чіткі, щоб давати тверді рекомендації.

Нагадаємо, з 6 травня починаються виплати допомоги на дітей до 10 років фізичних осіб – підприємців першої та другої групи. Заяву можна подати на сайті Мінсоцполітики, через “Дію” або поштою.

Також стало відомо, що навчальні заклади в рамках карантину відкриваються тільки з 1 вересня.

Голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко повідомив, що в Україні не змінюватимуть дату проведення місцевих виборів, вони пройдуть 25 жовтня 2020 року, основні позиції Виборчого кодексу зберігаються.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE