Politerno > Україна і світ > Україна запропонувала перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи

Україна запропонувала перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи

  • 6 Травня, 2020
  • 868 Переглядів
  • 0

Глава Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками лідерів країн – учасників “Нормандського формату” і повідомив їм, що українська сторона запропонувала перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента .

Єрмак пояснив, що для прискорення Мінського процесу президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ, згідно з яким представництво України в ТКГ істотно підвищено.

“Ми підняли його до дуже високого офіційного рівня”, – сказав він.

Зокрема, заступником керівника української делегації в ТКГ був призначений віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. На рівні підгруп Україну представляють заступники міністрів або народні депутати – голови профільних комітетів Верховної Ради.

Українська сторона також запропонувала залучити до роботи в підгрупах в якості запрошених осіб, які представлятимуть окремі райони Донецької і Луганської областей, внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути ці райони після травня 2014 року. Єрмак зазначив, що учасники ТКГ будуть залучати цих людей до дискусії, консультацій і погодження питань, передбачених Мінськими домовленостями.

При цьому він акцентував увагу на неприпустимості переговорів з представниками невизнаних квазідержавних утворень “ДНР” і “ЛНР”.

На наступному засіданні, яке має відбутися 14 травня, Єрмак запропонував узгодити розширений склад делегацій України, Росії та ОБСЄ відповідно до пропозицій української сторони.

Він наголосив на необхідності повного і всеосяжного припинення вогню, а також негайного і повного доступу спостерігачів ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста на тимчасово непідконтрольні території.

“Україна виконує і буде виконувати все, про що домовилися лідери (країн “Нормандського формату”, – ред.) в Парижі. Саме з цією метою ми запропонували новий формат ТКГ”, – додав глава Офісу президента.

Читайте по темі: Нормандський відеоформат. Для чого потрібні пустопорожні переговори по Донбасу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE