Politerno > Україна і світ > У відповів на петицію Зеленський заявив, що лише він може звільнити Єрмака

У відповів на петицію Зеленський заявив, що лише він може звільнити Єрмака

  • 6 Травня, 2020
  • 933 Переглядів
  • 0

Відповідаючи на петицію щодо звільнення і притягнення до відповідальності голови ОП Андрія Єрмака, президент Володимир Зеленський послався на норми Конституції і Положення про Офіс президента.

Про це повідомляє Офіс президента.

У відповіді Зеленський вказує, що Єрмак в свої діяльності дотримується норм Конституції, а підписання 11 березня 2020 року у Мінську Протоколу Тристоронньої контактної групи (ТКГ) є “частиною поточної роботи з реалізації Комплексу заходів, а також інших документів, які складають “пакет” досягнутих у Мінську в 2014 – 2015 роках домовленостей”.

Також у відповіді наголошується, що під час тієї зустрічі було досягнуто домовленості про обмін утримуваними особами, розведення сил і засобів, одночасного відкриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду у населених пунктах Золоте і Щастя.

У відповіді Зеленський також вказує, що стосовно оприлюднених у ЗМІ фактів щодо можливої корупційної діяльності Єрмака, Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України здійснює досудове розслідування.

Також зауважу, що згідно з Положенням про Офіс президента України, затвердженим Указом Президента України від 25 червня 2019 року № 436, Керівник офісу президента України призначається на посаду на строк повноважень Президента України і звільняється з посади президентом України”, – зазначив президент.

Як відомо, у квітні петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою звільнити і притягнути до кримінальної відповідальності голову Офісу президента Андрія Єрмака набрала необхідні для її розгляду 25 тисяч підписів.

13 березня глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що на останній зустрічі у Мінську сторони домовилися створити спільну платформу з представниками окремих районів Донецької і Луганської областей, які не контролюються урядом України.

Згодом була зареєстрована петиція з вимогою відкликати підписи керівника ОП Андрія Єрмака під Протоколом засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулось у Мінську 11 березня 2020 року. В ОП відповіли, що президент Володимир Зеленський не має права відкликати підпис під документом, який підписали учасники ТКГ.

29 березня нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави ОПУ Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади. 

Андрій Єрмак в свою чергу заявив, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис.

30 березня САП розпочала справу за “плівками Єрмака”, але через якийсь час передала до Національної поліції матеріали кримінального провадження щодо відеозаписів.

Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Службу безпеку України розслідувати можливу державну зраду з боку голови Офісу президента Андрія Єрмака та представника президента в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми.

Фігуранти “плівок Єрмака” відмовилися писати заяви про злочин, усі “претенденти” на держпосади заперечують, що давали йому хабарі.

Читайте також: Кадровий голод Зеленського. Як “міцні господарники” приходять на заміну “новим обличчям”

Читайте також: Кадровий голод Зеленського. Як “міцні господарники” приходять на заміну “новим обличчям”



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE