Politerno > Україна і світ > У бельгійській лікарні показали, як потрібно реагувати на зневагу влади до важкої праці медиків (Відео)

У бельгійській лікарні показали, як потрібно реагувати на зневагу влади до важкої праці медиків (Відео)

  • 17 Травня, 2020
  • 4311 Переглядів
  • 0

Лікарі однієї з провідних лікарень в Бельгії “Сен-П’єр” організували “коридор презирства і ганьби” прем’єр-міністру королівства Софі Вільмес, яка відвідала цей медичний заклад, щоб морально підтримати його персонал. 

Лікарі та медсестри вишикувалися по обидва боки доріжки, що веде до лікарні, і в міру наближення кортежу прем’єра поверталися до машини спиною, щоб продемонструвати своє обурення тим, як бельгійська влада відносяться до системи охорони здоров’я в умовах пандемії.

Кадри опубліковав телеканал RTBF, а згодом і ряд Ю-туб каналів. 

В акції взяли участь близько 120 лікарів, медсестер, працівників системи швидкої допомоги.

«Лікарі наполягають на виплатах фінансових компенсацій або підвищенні зарплат за минулі два місяці важкої роботи. Крім цього, персонал лікарні «Сен-П’єр», так само як і лікарі по всій країні, з обуренням сприйняв розпорядження уряду про обов’язковий вихід медперсоналу на понаднормову роботу, якщо в цьому є необхідність. Наші лікарі і медсестри і так постійно працюють понаднормово, і примусові заходи викликають гостре відторгнення», – заявив представник профспілки лікарів Дірк Ван Овертвельдт.

Вільмес заявила в лікарні перед журналістами, що сектор охорони здоров’я «потребує реструктуризації та додаткового фінансування». Прем’єр близько 40 хвилин розмовляла з персоналом лікарні, пообіцявши подбати про матеріальну і психологічну підтримку.

Представники профспілок нагадали, що саме Вільмес, будучи міністром у справах бюджету, займалася скороченням витрат на медичне обслуговування три останні роки.

На 17 травня в Бельгії померли через коронавірус понад 9 тис. 52 осіб, всього виявлено 55 тис. 280 випадків зараження на 11,5 млн населення країни. Тести проводяться тільки при гострих симптомах захворювання.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE