Politerno > Україна і світ > Зеленський досяг великих успіхів у боротьбі з корупцією – у серіалі, – The Wall Street Journal

Зеленський досяг великих успіхів у боротьбі з корупцією – у серіалі, – The Wall Street Journal

  • 19 Травня, 2020
  • 1114 Переглядів
  • 0

Президенту Володимиру Зеленському, однією з головних обіцянок якого була перемога над корупцією, за рік президентства вдалося досягти певних результатів, але вони мізерні.

У реальному житті боротися з корупцією для актора і гумориста Володимира Зеленського виявилося складніше, ніж в серіалі, пише The Wall Street Journal.

Серед них видання виділяє скасування депутатської недоторканності, закон про імпічмент, про заборону повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

Проте загалом антикорупційні ініціативи загальмували, а звільнення генпрокурора Руслана Рябошапки і голів податкової та митниці Сергія Верланов і Максима Нефьодова викликали критику з боку європейських чиновників і активістів.

“Прихід (Зеленського) до влади був багатообіцяльним, але відтоді імпульс пригальмував, ми навіть спостерігаємо деякі кроки назад”, – цитує видання виконавчого директора Центру протидії корупції Дар’ю Каленюк.

Водночас також скептично налаштовані щодо того, чи стримає Зеленський свою обіцянку перемогти корупцію в країні, і багато українців.

The Wall Street Journal цитує опитування Київського міжнародного інституту соціології, який проводили в лютому. Згідно з результатами, 83% опитаних вважають, що президент не поборов корупцію у вищих ешелонах влади. У листопаді цей показник був на рівні 69%.

Своєю чергою віцепрезидент комітету Європарламенту по зв’язках між ЄС та Україною Віола фон Крамон-Таубадель у розмові з європейськими чиновниками зазначила, що “українці заслуговують на більш енергійну боротьбу з корупцією”, додає видання.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE