Politerno > Україна і світ > У містах “червоної зони”, які відмовилися посилювати карантин, хворими можуть бути заповнені усі ліжка, – Степанов

У містах “червоної зони”, які відмовилися посилювати карантин, хворими можуть бути заповнені усі ліжка, – Степанов

  • 3 Серпня, 2020
  • 4284 Переглядів
  • 0

Містам з “червоної зони” карантину, які відмовилися посилювати карантин, загрожує надзвичайна ситуація щодо заповненості ліжок.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”, інформує УНІАН.

Коментуючи розділення України на карантинні зони, міністр зазначив: “Такі показники затверджено урядом. Ще раз хочу підкреслити: тут немає ніякої політики, інших речей – тут суто турбота про здоров’я українців і про контроль над рівнем захворюваності в нашій країні. Це дуже важливо для того, щоб ми не перейшли в режим надзвичайної ситуації щодо заповнюваності ліжок”.

Нагадаємо, 31 липня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розділила Україну на 4 карантинні зони залежно від рівня захворюваності на COVID-19. Луцьк потрапив до “червоної” зони. Згідно з новими правилами, в місті має бути зупинено громадський транспорт, закрито ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонено відвідування навчальних закладів.

Луцька та Тернопільська міськради відмовилися посилювати карантин, оскільки це суперечить Конституції України.

Пізніше у Волинській ОДА повідомили, що Луцьк потрапив до “червоної зони” випадково.

У зв’язку із щоденним збільшенням реєстрованих випадків COVID-19 у Харківській області обласна державна адміністрація вимагає від органів поліції суворіше контролювати дотримання карантинних обмежень.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE