Politerno > Тернопільщина > У ТВК в Тернополі виявили печатки, які мали зберігатися у ДВК – законність виборчого процесу під сумнівом. ФОТОФАКТ

У ТВК в Тернополі виявили печатки, які мали зберігатися у ДВК – законність виборчого процесу під сумнівом. ФОТОФАКТ

  • 29 Жовтня, 2020
  • 3263 Переглядів
  • 0

В ніч на 29 жовтня на Тернопільській ТВК членами виборчої комісії було виявлено печатки всіх дільничих комісій в загальнодоступному місці, поза сейфом.

В порушення виборчого законодавства, до оголошення офіційних результатів підрахунку, печатки були забрані у ДВК. Працівниками поліції о 2 годині ночі на 29 жовтня було опитано голову та членів ТВК, зафіксовані факти неналежного зберігання печаток усіх дільничих виборчих комісій міста.

Як повідомили нам представники партії “Батьківщина”, печатки до оголошення результатів виборів мали знаходитися у дільничих виборчих комісіях у сейфах (!), але, по факту, їх знайшли в кібінеті №3 в приміщенні ТВК, ключі від якого знаходяться у сторожа. Це є дуже грубим порушенням виборчого законодавства.

Як стверджують у партії, далі результати повинні будуть передаватися на сервер ЦВК з окремої зачинененої кімнати і до оголошення результатів, ніхто не побачить, які саме дані туди відправлять з ТВК. Тож, що “наштампували” у ТВК, і що відправлять у Центрвиборчком – відомо лише Богу і авторам цього безладу.

За виявленими фактами відбувається перевірка. ЦВК також проінформовано щодо сиуації, яка склалася у Тернополі. Не виключено, що ця ситуація поставить

Як відомо, виборчий процес в місті значно затягнувся, чим привернув увагу громадськості. Підрахунок з дня в день виявляв різкі зміни результатів волевиявлення тернополян. Зрештою, головна виборча комісія міста виявилася неспроможною забезпечити оперативний прийом та опрацювання виборчої документації.

У Тернопільській організації ВО «Батьківщина» заявили, що чинний міський голова Сергій Надал дав вказівку членам Тернопільської міської територіальної виборчої комісії зробити усе, щоб партія «За майбутнє» потрапила у міську раду Тернополя за рахунок голосів “Батьківщини”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE