Politerno > Україна і світ > За рішенням КС стоять російські маріонетки та олігархи: Зеленський для Financial Times

За рішенням КС стоять російські маріонетки та олігархи: Зеленський для Financial Times

  • 1 Листопада, 2020
  • 702 Переглядів
  • 0

Сили, що стоять за скандальним рішенням Конституційного Суду та іншими атаками на антикорупційну реформу, – це “коаліція російських маріонеток та деякі впливові українські олігархи”.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться у статті для Financial Times українського президента, що вийшла 1 листопада.

У вступі Зеленський порівнює атаку на Україну через її демократичні установи з тими збройними атаками, яких вона зазнає на лінії зіткнення. Він наголошує, що удар по антикорупційній інфраструктурі є спробою зруйнувати основну частину досягнень у цій сфері, що відбулися після Революції гідності завдяки українському громадянському суспільству та підтримці західних партнерів.

Зеленський нагадує, що до цього рішення Конституційного Суду було й інше – щодо Національного антикорупційного бюро та його керівництва.

“Ці рішення є частиною систематичних зусиль, спрямованих на те, щоб підірвати верховенство права, відкотити назад прогрес, досягнутий у боротьбі з корупцією, послабити наше суспільство та економіку, і, не менш важливо, зупинити євроатлантичну інтеграцію України”, – наголошує Зеленський.

Особливо турбує те, додає він, що розгляду КС чекає ще низка подань “від проросійських депутатів та інших, підтримуваних олігархами”, і вони також можуть скасувати досягнення у ключових реформах – щодо банківської системи та Вищого антикорупційного суду.

“Ми змогли втілити життєво важливі реформи для нашої країни, але тепер КС погрожує цинічно зруйнувати їх. Лідери цієї кампанії добре відомі: це коаліція російських маріонеток та деякі впливові українські олігархи, які відчувають загрозу від роботи наших антикорупційних установ. Вони – проти інтеграції до ЄС і НАТО, проти співпраці УКраїни з МВФ та правового суспільства, від чого виграють 99%, а не 1%”, – наголошує він.

Зеленський додає, що “ніколи не дозволить цим темним силам досягти успіху у своїй спробі контрреволюції”.

Далі він перераховує заходи, до яких вдалися РНБО та уряд після рішення Конституційного Суду, вказує на те, що голова КС тепер під підозрою через придбання майна в окупованому Криму, яке, крім того, не задекларував.

“Цих суддів потрібно замінити незалежними, шанованими юристами. Ми також починаємо розслідування щодо людей, які незаконно діяли в інтересах добре відомих впливових фінансових груп та зовнішніх сил, щоб зруйнувати наші антикорупційні органи”, – наголошує Зеленський.

Він пише також, що доручив уряду розробити нову програму судової реформи, яка допоможе реально очистити суди.

Наприкінці Зеленський закликає реформаторські сили в українському політикумі й суспільстві “об’єднатися у боротьбі за майбутнє країни”, а міжнародних партнерів – продовжити підтримку України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що рішення Конституційного Суду щодо антикорупційного законодавства є публічним проявом змови частини старих еліт і олігархів проти президента і проти країни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE