Politerno > Україна і світ > Фракція “Батьківщина” і ще півсотні депутатів оскаржують в КСУ призначення членів НКРЕКП

Фракція “Батьківщина” і ще півсотні депутатів оскаржують в КСУ призначення членів НКРЕКП

  • 4 Листопада, 2020
  • 985 Переглядів
  • 0

Близько 50 народних депутатів звернулися до Конституційного суду  щодо неконституційності президентських указів про призначення членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Про це повідомили в КСУ в середу, 4 листопада.

Укладачі подання просять Суд визнати неконституційними укази президентів Петра Порошенка і Володимира Зеленського 2018-2019 років про призначення сімох членів НКРЕКП: Олени Антонової, Дмитра Коваленка, Оксани Кривенко, Руслана Кайдаша, Ольги Бабій, Валерія Тарасюка й Олексія Магди.

Депутати також намагаються оскаржити норму перехідних положень закона№1540-VIII “Про НКРЕКП” від 2016 року, що наділяє президента повноваженнями забезпечувати стійку діяльність регулятора.

Крім того, парламентарії просять визнати неконституційними два пункти з перехідних положень закону №394-IX про внесення змін до закону «Про забезпечення конституційних принципів в сфері енергетики і комунальних послуг» від 2019 року, що стосуються діяльності зазначених членів НКРЕКП.

Підписи під документом поставили голова парламентської фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко та її однопартійці, а також депутати «Опозиційною платформи – За життя», «Європейської Солідарності», «Слуги народу», групи «Довіра» та позафракційні депутати.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE