Politerno > Україна і світ > Трамп каже, що переміг на виборах президента США

Трамп каже, що переміг на виборах президента США

  • 4 Листопада, 2020
  • 663 Переглядів
  • 0

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп ще до закінчення підрахунку голосів оголосив про свою перемогу на президентських виборах США.

З відповідною заявою він виступив під час брифінгу у Білому домі.

“Ми готувалися до великого святкування. Ми все виграли. Результати сьогодні ввечері були феноменальними… Чесно кажучи, ми таки виграли ці вибори”, — сказав Трамп.

 

Він заявив про перемогу у Флориді, Джорджії, Північній Кароліні та Огайо.

“Ми виграли Техас із перевагою 700 000 голосів, і вони навіть не включають це в підсумки. Ми все вигравали. І раптом це було скасовано”, — сказав Трамп, не пояснивши, що саме він мав на увазі.

Чинний президент також заявив, що звернеться до Верховного суду США у звʼязку з ситуацією на виборах. Він стверджує, що з американським народом здійснюється “велике шахрайство”, не пояснюючи як, пише “Європейська правда”.

Він також сказав про лідерство в Пенсільванії – як і його суперник Джо Байден раніше в ніч виборів. Однак ще занадто рано говорити про переможця в штаті.

Після цього виступив віцепрезидент США Майк Пенс. Він був менш категоричним і заявив, що “ми на шляху до перемоги, і ми знову зробимо Америку великою”.

Останні виборчі дільниці у США закрилися тільки вранці за київським часом, тому підрахунок голосів ще триває і може затягнутися. На цих виборах понад 100 мільйонів осіб проголосували достроково – поштою або на виборчих дільницях. Через велику кількість виборців, які проголосували поштою, результати виборів можуть залишатися невідомими протягом декількох днів або навіть тижнів. І Трамп, і Байден вже заявили, що готові до юридичних баталій для визначення переможця.

Голосування на виборах президента США проходить у два етапи: спочатку громадяни обирають вибірників, які згодом будуть безпосередньо обирати президента. Вибірники — це люди з хорошою освітою, активісти та меценати. Виборці заздалегідь знають, кого підтримує кожен вибірник. Для перемоги кандидат в президенти США повинен набрати 270 голосів вибірників.

Нагадаємо, соціальні мережі Facebook і Twitter заблокували сторінки колишнього співробітника посольства України в США Андрія Теліженка, який допомагав Рудольфу Джуліані збирати в Україні інформацію проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена на виборах 2020 року.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE