Politerno > Україна і світ > Дніпро теж відмовляється від карантину вихідного дня

Дніпро теж відмовляється від карантину вихідного дня

  • 13 Листопада, 2020
  • 638 Переглядів
  • 0

У Дніпрі не будуть імплементувати впроваджені Кабміном обмеження, передбачені карантином вихідного дня.

Про це на сторінці в Facebook заявив мер міста Борис Філатов.

За його словами, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки не зможе ввести обмеження, тому що “захворіла”.

“Просто міська комісія ТЕБ та НС захворіла. Просто захворіла і не має кворуму. Вони втомилися. І імплементувати рішення Кабміну не в змозі”, – написав він.

Також відмова від введення обмежень Філатов аргументував тим, що Дніпро і Дніпропетровська область входять до трійки регіонів з найменшим рівнем захворюваності коронавірусів.

Як повідомлялося, до 30 листопада постановою Кабміну в Україні ввели карантин “вихідного дня”. Однак ряд міст відмовилися виконувати розпорядження. Так, закривати сферу послуг і згортати торгівлю відмовилися 7 міст України . У Львові та зовсім вирішили зробити все вихідні дні робочими.

В рамках карантину «вихідного дня» кафе, ресторани, бари та інші заклади громадського харчування не можуть приймати відвідувачів. Дозволено працювати тільки «на винос». Крім того, в зазначений період заборонено роботу ТРЦ і інших розважальних центрів. Заборонено роботу спортзалів і фітнес-центрів.

Заклади культури також не працюватимуть, винятком стануть лише суб’єкти господарювання, що займаються кіновиробництвом. Заборонено роботу підприємств господарської діяльності та побутового обслуговування.

Працювати у вихідні зможуть закладу торгівлі, 60% площі яких займають продуктові магазини. Також будуть працювати аптеки і магазини веттоваров.

Заборона на роботу не буде діяти для автозаправок, але у них закриють зони харчування. Також уряд дозволив працювати закладам, які надають фінансові або ремонтні послуги, послуги інкасації та перевезення валютних цінностей. Чи зможуть працювати і оператори поштового зв’язку.

Нагадаємо, глава уряду Денис Шмигаль наголосив, що рішення Кабміну, зокрема, про посилення карантину підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання на території України.

У Тернополі не вводитимуть якісь додаткові обмеження, не дивлячись на рішення уряду про карантин вихідного дня.

У Тернополі власник ресторанів “Лисий” та “Леліва” Тарас Ковальчук вирішив створити релігійну організацію, у форматі якої працюватимуть його заклади під час карантину вихідного дня.

З 10 по 13 листопада петицію за скасування карантину вихідного дня на сайті президента підписали більше 25 тисяч чоловік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE