Politerno > Україна і світ > Петиція за скасування карантину вихідного дня за 4 дні набрала необхідну кількість підписів

Петиція за скасування карантину вихідного дня за 4 дні набрала необхідну кількість підписів

  • 13 Листопада, 2020
  • 1179 Переглядів
  • 0

З 10 по 13 листопада петицію за скасування карантину вихідного дня на сайті президента підписали більше 25 тисяч чоловік.

Опублікована на сайті президента України петиція про скасування карантину вихідного дня за 4 дні, з 10 по 13 листопада, зібрала необхідні 25 тисяч підписів. Автор петиції, Катерина Єгорова, вважає, що посилення обмежень у вихідні дні не впливає на динаміку поширення коронавируса.

“Введення карантину вихідного дня матиме катастрофічні наслідки для економіки і соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутку, призведе бізнес до нерентабельності і закриття”, – написала автор петиції.

На її думку, реалізація карантину вихідного дня спричинить за собою “звільнення десятків тисяч співробітників”, власники бізнесів не зможуть виплачувати орендні платежі і розраховуватися з постачальниками, туристичні потоки та податкові надходження зменшаться, а у банківського сектора зростуть ризики через неможливість бізнесу і громадян виплачувати кредитні зобов’язання.

Автор петиції вимагає скасувати карантин вихідного дня і зняти тимчасові обмеження для роботи підприємців (на момент подачі петиції в Києві заклади громадського харчування та розважальні заклади могли працювати до 22:00).

На поточний момент петиція знаходиться в статусі “очікує розгляду”. Згідно із законодавством, петиція, яка набрала необхідну кількість голосів, не пізніш як через три дні після набору необхідної кількості голосів публікується на сторінці “На розгляді”. Президент зобов’язаний розглянути петицію невідкладно, але не пізніше десяти днів після початку її розгляду.

Відповідь на петицію повинен бути опублікований в розділі “З відповідями» не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду.

Нагадаємо, глава уряду Денис Шмигаль наголосив, що рішення Кабміну, зокрема, про посилення карантину підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання на території України.

У Тернополі не вводитимуть якісь додаткові обмеження, не дивлячись на рішення уряду про карантин вихідного дня.

У Тернополі власник ресторанів “Лисий” та “Леліва” Тарас Ковальчук вирішив створити релігійну організацію, у форматі якої працюватимуть його заклади під час карантину вихідного дня.

Львівська міська рада оголосила робочими днями суботи та неділі до 30 листопада на території міста для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE