Politerno > Україна і світ > “Влада не чує”: протести в Хабаровську не вщухають більше 130 днів. Фото – Відео

“Влада не чує”: протести в Хабаровську не вщухають більше 130 днів. Фото – Відео

  • 21 Листопада, 2020
  • 789 Переглядів
  • 0

У Хабаровську відбулася чергова суботня акція протесту на підтримку колишнього губернатора краю Сергія Фургала, якого заарештували за звинуваченням у нібито організації вбивств у 2000-х роках. 

Про це повідомив місцевий портал DVHab.

 

Протестуючі традиційно зібралися на площі ім. Леніна біля будівлі регіонального уряду. За оцінкою адміністрації Хабаровська, туди прийшли менше 200 чоловік. Учасники акції почали скандувати “Я/Ми Сергій Фургала”, після чого з будівлі регіонального уряду вийшли поліцейські і почали вимагати від людей розійтися, погрожуючи адміністративною відповідальностю. Правоохоронці знімали те, що відбувається на відеокамеру.

«Через пандемію коронавируса в краї продовжує діяти обов’язковий масковий режим, рекомендовано дотримання соціальної дистанції, тому всі учасники мітингу залишаються під пильною увагою силових структур», – заявили в мерії.

Через дорогу від протестної акції проходив узгоджений з владою пікет Національно-визвольного руху (НОД). Його учасники виступали з критикою на адресу людей, які підтримують Сергія Фургала.

Після зборів на площі протестуючі почали ходу центральними вулицями міста. Вони криткували федеральну владу, а також нинішнього в.о. губернатора Хабаровського краю. Хабаровчани під час маршу скандували гасла на підтримку Сергія Фургала, за відставку мера міста Сергія Кравчука, а також гасла солідарності з протестувальниками в Білорусі. У піковий момент хода налічувала близько 300 чоловік.

Співробітники ДПС із службових автомобілів неодноразово вимагали від колони протестуючих покинути проїжджу частину і перейти на тротуар, проте люди на це не реагували.

 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE