Politerno > Україна і світ > Moderna назвала ціну вакцини від Covid – реакція російських виробників

Moderna назвала ціну вакцини від Covid – реакція російських виробників

  • 22 Листопада, 2020
  • 721 Переглядів
  • 0

Ціна однієї дози вакцини від коронавірусу компанії Moderna складе 25-37 доларів, в Росії заявили, що ціна їхнього препарату буде нижчою.

Про це заявив глава компанії Стефан Бансель в коментарі німецькій газеті Welt.

“Це справедлива ціна, враховуючи вартість лікування важких пацієнтів для системи охорони здоров’я. Ми не зацікавлені в максимального прибутку”, – заявив він.

Він також підтвердив, що компанія має намір провести 20 млн доз вакцини до кінця року.  Переговори з Єврокомісією щодо початку поставок вакцини близькі до завершення, додав він, зазначивши, що до підписання угоди залишилося кілька днів.

У свою чергу в “Російському фонді прямих інвестицій” (РФПІ) заявили, що вартість російського препарату “Супутник V”, який його творці також називають вакциною від коронавіруса, буде істотно нижчою, повідомляє РБК з посиланням на .

У РФПІ відзначили, що оголошені ціни препаратів від Pfizer та Moderna “можна множити на два”, оскільки вакцинуватися треба двома дозами. При цьому ціна однієї ін’єкції “Супутник V” не перевищить 1 тисячі рублів (близько 13 доларів).

У Twitter-акаунті для просування “Супутник V” з’явилося повідомлення про те, що ціна препарату буде нижчою, ніж у вакцин від Pfizer або Moderna.

“Ціна Pfizer у $19,5 і Moderna у $ 25-37 за дозу насправді означає, що вони будуть коштувати $39 та $50-74 на людину. Вакцини Pfizer, Sputnik V і Moderna вимагають дві дози на людину. Ціна на Sputnik V буде набагато нижчою”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Єврокомісія та європейська фармацевтична компанія CureVac підписали контракт про купівлю майбутньої вакцини від коронавірусу.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що COVAX виділить Україні вакцину від коронавірусу на безплатній основі для 20% населення.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE