Politerno > Україна і світ > Олена Зеленська ганяє на броньованому Mercedes зі швидкістю 114 км/год із кількома охоронцями. ВІДЕО

Олена Зеленська ганяє на броньованому Mercedes зі швидкістю 114 км/год із кількома охоронцями. ВІДЕО

  • 27 Листопада, 2020
  • 1622 Переглядів
  • 0

Дружина президента Олена Зеленська часто приїжджає на публічні заходи разом з чоловіком в його кортежі на власному автомобілі.

У першій леді є і її власні автомобілі для пересування. Згідно з декларацією президента за 2019 рік, на ній значиться седан Mercedes Benz S 500. Але насправді дружину гаранта возить на куленепробивній представницькій іномарці особистий шофер з охороною.

Слідом за нею – супровід на седані бізнес-класу Toyota Camry. Варто відзначити, що держномерів ні в одного, ні у другого автомобіля немає в базі поліції. А це означає, що кортеж має номера прикриття, якими користуються співробітники Держохорони для забезпечення безпеки високопоставлених осіб.

Журналісти стали свідками того, як ганяє по столиці леді Зе. Якось вранці буднього дня її кортеж виїжджав із закритої території держдач в Конча-Заспі, де живе сімейство Зеленських.

Мабуть, Олена кудись сильно поспішала.

Так як на столичному шосе її машини розганялися до швидкості 114 км/год. А на цій ділянці дозволено лише 50 км/год, хоч і з 1 травня по 1 листопада обмеження піднімають до 80 км/год.

До речі, раніше ЗМІ фіксували, що сам президент на цій самій ділянці ганяє із не меншою швидкістю. Кортеж Зеленського з п’яти машин розганявся до 117 км/год , що значно перевищує дозволене правилами дорожнього руху і одного разу спричнив ДТП.

Але, як ми вже неодноразово писали, за порушення ПДР ні Олена, ні її чоловік, ні їхні особисті водії штрафи не отримують.

Відповідно до закону “Про охорону органів державної влади України та посадових осіб”, ряду віпів дозволено супровід машини з мигалкою, що дозволяє нехтувати деякими правилами дорожнього руху.

Серед таких чиновників: президент країни (і члени його сім’ї, а також попередники на цій посаді – довічно), спікер і його перший зам, глава Кабміну і перший віце-прем’єр, керівники Конституційного і Вищого судів, глава МЗС і генпрокурор.

І цей закон має пріоритет над ПДР, що підтверджує постанова Кабінету міністрів України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE