Politerno > Україна і світ > До парламенту надійшов законопроєкт Зеленського про відповідальність за брехню в декларації

До парламенту надійшов законопроєкт Зеленського про відповідальність за брехню в декларації

  • 27 Листопада, 2020
  • 843 Переглядів
  • 0

У Верховній Раді зареєстрували президентський законопроєкт щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці і порівняльній таблиці до законопроєкту вказується, що з Кримінального кодексу буде вилучена стаття 366-1, яку КС визнав неконституційною.

Водночас додається стаття 366-2 “Декларування недостовірної інформації”, якою встановлюється кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів (від 42,5 тисяч до 59,5 тысяч грн.), якщо відомості в декларації відрізняються від достовірних на суму від 1 до 4 мільйонів гривень.

Якщо відомості в декларації відрізняються від достовірних на суму більше за 4 мільйони грн (понад 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб), тоді передбачене покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч п’ятисот до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 59,5 тисяч до 85 тисяч грн), або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Також Зеленський пропонує окремо визначити у статті 366-3 відповідальність за неподання декларації. За це пропонується карати штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів (від 42,5 тисяч до 59,5 тысяч грн).

Також за всі ці злочини можливе покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано два президентські законопроєкти щодо анонсованих заходів підтримки підприємців під час карантину.

У суботу, 28 листопада, відбудеться нарада голів фракцій Верховної Ради за участю спікера Дмитра Разумкова, прем’єра Дениса Шмигаля та керівництва Офісу президента.

Президент Володимир Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням здійснити оцінку конституційної ситуації, викликаної рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року, та надати висновок щодо стану антикорупційного законодавства після його ухвалення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE