Politerno > Тернопільщина > “Вуличну академію”, яку захищали “тітушки”, Верховний Суд назвав незаконною

“Вуличну академію”, яку захищали “тітушки”, Верховний Суд назвав незаконною

  • 27 Листопада, 2020
  • 9642 Переглядів
  • 0

Верховний Суд зупинив “Забезпечення позову” про скасування рішення ДАБІ Тернопільської області, яким скасовувалися містобудівні так званої “Вуличної академії” у парку Національного відродження.

 

У січні 2020 року Громадська організація «Фундація зірок світового футболу «Діти+» звернулася до суду з позовом до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області, в якому просила визнати протиправним та скасувати рішення відповідача про скасування дії містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва затверджених наказом Управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради від 22.11.2017 №60 на об`єкт: «Будівництво соціально-спортивного центру «Вулична академія» із закладом громадського харчування» за адресою вул.15 Квітня місто Тернопіль» від 20.11.2019 №125.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 10 січня 2020 року було залишено без змін постанову Восьмого адміністративного суду від 09 квітня 2020 року, заяву ГО «Фундація зірок футболу «Діти+» про забезпечення позову задоволено частково – зупинено дію рішення відповідача від 20 листопада 2019 року №125 про скасування дії містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва затверджених наказом Управління містобудування, архітектури та кадастру ТМР від 22 листопада 2017 року №60 на об’єкт «Будівництво соціально-спортивного центру «Вулична академія» із закладом громадського харчування» за адресою вул. 15 квітня в м. Тернопіль» до набрання законної сили рішення суду по даній справі. У задоволенні вимог заяви про забезпечення позову відмовлено.

Тернопільська активістка Юлія Мамчак звернулася до Верховного Суду з касаційною скаргою, в якій просила скасувати оскаржувані судові рішення та прийняти нову постанову, якою у задоволенні заяви ГО «Фундація зірок футболу «Діти+» про забезпечення позову – відмовити повністю.

Верховний Суд постановив: касаційну скаргу Юлії Мамчак задовольнити. Ухвалу Тернопільського окружного адміністративного суду від 10 січня 2020 року (вище)та апеляційну постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 9 квітня 2020 року – скасувати.

В задоволенні заяви ГО «Фундація зірок світового футболу «Діти+» про забезпечення позову відмовити.

Таким чином, багатолітня епопея боротьби громадськості Тернополя проти незаконного будівництва так званої «Вуличної академії» у парку Національно відродження завершилась перемогою тернополян.

Як написала Юлія Мамчак на своїй сторінці у Фейсбуці: «Верховний Суд зупинив «Забезпечення позову» про скасування рішення ДАБІ Тернопільської області, що скасовує містобудівні і залишив готель в парку під назвою “Вулична академія” без документів».



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE