Politerno > Україна і світ > Путін остаточно став довічно недоторканним

Путін остаточно став довічно недоторканним

  • 9 Грудня, 2020
  • 665 Переглядів
  • 0

Держдума РФ ухвалила в третьому читанні закон про гарантії недоторканності експрезидентів РФ – Дмитра Медведєва і Володимира Путіна.

 

Документ вносить зміни в третю статтю Закону «Про гарантії президенту РФ, який припинив виконання своїх повноважень, і членам його сім’ї», передає  TJ.

Колишнього главу держави не можна буде притягнути до кримінальної або адміністративної відповідальності, а також затримати, заарештувати, піддати обшуку, допиту або особистому огляду. Це поширюється на займані ним житлові та службові приміщення, автомобілі, засоби зв’язку, документи, багаж і листування.

У нинішній редакції закону зазначено, що експрезидента не можна притягнути до відповідальності тільки «за діяння, вчинені ним у період виконання повноважень президента».

Для позбавлення недоторканності експрезидента Держдума РФ повинна буде висунути звинувачення в державній зраді або скоєння іншого тяжкого злочину.

Законопроєкт про розширення недоторканності експрезидентів внесли до Держдуми 5 листопада. Автори поправок — сенатор Андрій Клішас і депутат Держдуми Павло Крашенінніков. Держдума прийняла документ у першому читанні 17 листопада.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE