Politerno > Україна і світ > Нацполіція провела обшук у будинку Микитася

Нацполіція провела обшук у будинку Микитася

  • 29 Грудня, 2020
  • 626 Переглядів
  • 0

У вівторок, 29 грудня, слідчі Нацполіції провели обшук в будинку колишнього власника “Укрбуду” Максима Микитася, який фігурує у справі про махінації з квартирами для нацгвардійців.

Слідчі поліції не висунули Микитасю підозри, його не затримано, повідомив на своїй сторінці у фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

“Сьогодні о 6:00 слідчі Національної поліції зайшли в будинок до колишнього власника компанії “Укрбуд” Максима Микитася, який дав свідчення проти заступника глави Офісу Президента Олега Татарова. Поліцейські проводять обшук згідно з постановою суду у кримінальній справі про викрадення людини.

Однак слідчі поліції не висунули Микитасю підозри, його не затримано. Про це повідомляють джерела Цензор.НЕТ у НАБУ та Нацполіції, а також адвокати Микитася. Обшук триває станом на 9:30

Микитась продовжує перебувати під охороною спецпризначенців Національного антикорупційного бюро.

Адвокати Микитася готують заяву.

На свідченнях, документах і доказах, наданих Микитасем, заснована підозра проти колишнього співробітника “Укрбуду” Татарова.

Олег Татаров продовжує роботу в Офісі Президента як заступник голови ОП з роботи правоохоронних органів. Справу Татарова Генпрокуратура постановила передати в СБУ, однак НАБУ відмовляється передавати справу, оскільки всі антикорупційні справи перебувають у виключній компетенції НАБУ.

Учора Максим Микитась подав клопотання генпрокурору Ірині Венедіктовій про розгляд його справи виключно в НАБУ. З аналогічним зверненням до Венедіктової звернувся директор НАБУ Артем Ситник”, – розповів Бутусов.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтину Дубоносу, який фігурує у справі про заволодіння майном Нацгвардії.

Рішення Вищого антикорупційного суду щодо Дубоноса означає, що точно так само мав бути затриманий заступник голови Офісу Президента Олег Татаров. ВАКС визнав звинувачення Микитася підставою для затримання – а значить, НАБУ отримало всі підстави для затримання Татарова. Відповідно до заяв Микитася, саме Татаров домовлявся з Дубоносом. І саме Татаров, за словами Микитася, став вигодонабувачем ліквідації компанії “Укрбуд”.

Журналіст Владислав Сидоренко на сторінці в мережі Facebook повідомив, що колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман отримував хабар у 75 млн грн від підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії керівника “Укрбуду” Максима Микитася.

Детективи НАБУ 1-2 грудня провели обшуки в компаніях, які пов’язують з експрем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Розслідування ведеться у справі про хабарі будівельної компанії “Укрбуд”.

Екскерівник “Укрбуду” Максим Микитась заявив, що підтримував партію “Слуга народу” під час парламентських виборів, очікуючи отримати преференції від нової влади.

Підозрюваний у справі про заволодіння майном Національної гвардії екснардеп Максим Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 мільйонів гривень і був звільнений з СІЗО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE