Politerno > Україна і світ > Сім’ї жертв катастрофи МАУ отримають від Ірану по $150 000

Сім’ї жертв катастрофи МАУ отримають від Ірану по $150 000

  • 30 Грудня, 2020
  • 596 Переглядів
  • 0

Іран виплатить по 150 тисяч доларів родинам жертв катастрофи літака “Міжнародних авіаліній України” під Тегераном у січні цього року.

Відповідне доручення уряд країни дав міністерству доріг і міського розвитку, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на державне агентство Ірану IRNA.

Як повідомляється, іранський уряд виплатить ці гроші сім’ям жертв авіакатастрофи без урахування їх раси і національності відповідно до міжнародних норм.

Оскільки катастрофа сталася 8 січня, віцепрезидент з правових питань запропонував уряду виплатити виділені гроші до початку її першої річниці.

“Хоча гроші не можуть полегшити біль від інциденту, існує зобов’язання поважати права людей”, – сказав він.

Міністр доріг і міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі заявив у середу державному телебаченню, що остаточний звіт про катастрофу був направлений країнам, які беруть участь у розслідуванні.

Нагадаємо, цього тижня глава МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що Україна досі не отримала від Ірану фінальний технічний звіт про катастрофу літака МАУ

28 жовтня заступник Міністра закордонних справ Ірану з міжнародних і правових питань Мохсен Бахарванд заявив, що Іран готовий прискорити переговори з Україною щодо січневої авіакатастрофи і покарає винних.

Бахарванд описав авіакатастрофу як трагічний інцидент.

Літак Boeing 737-800NG із реєстраційним номером UR-PSR авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерану до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів).

Дані з чорних скриньок збитого в Ірані “Боїнга” МАУ свідчать, що було “незаконне втручання у літак”.

У серпні стало відомо, що Центральна страхова організація Ірану не буде платити відшкодування за збитий український літак, бо його страхували не іранські, а європейські страхові компанії в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE