Politerno > Україна і світ > Суддя КС скаржиться на тиск з офісу Зеленського – хоче емігрувати

Суддя КС скаржиться на тиск з офісу Зеленського – хоче емігрувати

  • 6 Січня, 2021
  • 780 Переглядів
  • 0

Через тиск з Офісу президента суддя Конституційного суду Ігор Сліденко планує покинути Україну. 

Про це суддя Сліденко заявив у коментарі “5 каналу“.

 

“Я і планую це зробити (емігрувати – ред.), нічого не змінилося. Я чекаю відставки. Заява лежить на столі. Розглянуть, коли буде засідання. Я попросив охорону – мені її не надали. Мені дали зрозуміти, що тут працювати не буду”, – зазначив суддя.

Сліденко вкотре сказав, що на нього тиснуть з Офісу президента і “доходить навіть до дрібниць, які не мають стосунку до КСУ”.

30 жовтня 2020 року Суддя Конституційного суду Ігор Сліденко, який був доповідачем у справі про скасування відповідальності за незаконне збагачення посадовців, заявив, що з Офісу президента на нього тиснули – і він написав заяву про відставку. 

Голова КС Олександр Тупицький на брифінгу перед Ігорем Сліденком також звинуватив оточення президента в атаці на Конституційний суд і в намаганні створити “кнопочний” КС.

Раніше Сліденко заявляв, що рішення Конституційного суду про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування пов’язане з діяльністю звільненого на той час директора НАБУ Артема Ситника.

5 січня Конституційний суд закликав усі органи державної влади дотримуватись основного закону України і не втручатись у роботу суду, наголосив на своїй незалежності і недоторканності.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE