Politerno > Україна і світ > “Слугам” погрожують виключенням з фракції, якщо не голосуватимуть за референдум Зеленського, – ЗМІ

“Слугам” погрожують виключенням з фракції, якщо не голосуватимуть за референдум Зеленського, – ЗМІ

  • 26 Січня, 2021
  • 668 Переглядів
  • 0

Нардепам від “Слуга народу” пригрозили виключенням з фракції, якщо вони не голосуватимуть за законопроєкт президента про процедуру референдуму.

Про це LB.ua повідомили джерела у фракції.

 

“Друзі, повідомляю групу, яка сьогодні отримала команду не голосувати за програмну обіцянку президента про закон про референдум. Це водорозділ. Щодо всіх, хто не голосуватиме, буде поставлено питання про виключення з фракції “Слуга народу”, – написав голова фракції Давид Арахамія у чат нардепів.

Законопроєкт про референдум цього тижня мають розглядати в другому читанні. Фактично цей документ є інструментом продовження земельної реформи, адже питання продажу сільськогосподарських земель іноземцям мають винести на референдум.

Нагадаємо, на початку червня минулого року президент Зеленський вніс до Верховної ради законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум, але його текст був відсутній.

У передвиборчій програмі Володимир Зеленський обіцяв закон “Про народовладдя”.

29 серпня Зеленський подав відповідний законопроєкт у Верховну Раду. У ньому передбачені зміни до Конституції.

Нині право законодавчої ініціативи належить президенту, Кабінету міністрів, народним депутатам. Зеленський пропонує додати до цього переліку “народ”.

3 вересня парламент направив законопроєкт до Конституційного суду.

КС постановив, що президентський законопроєкт про законодавчу ініціативу народу відповідає Конституції, але необхідно конкретизувати положення про законодавчу ініціативу народу.

Читайте про законопроєкт від Зеленського: Що Зеленський пропонує у законі про референдум



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE