Politerno > Україна і світ > Обмеження повноважень: СБУ на останок вирішило “покошмарити” малих виноробів

Обмеження повноважень: СБУ на останок вирішило “покошмарити” малих виноробів

  • 29 Січня, 2021
  • 782 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України викрила на Одещині “підпільний цех з виробництва контрафактного алкоголю”, ЗМІ та винороби заявляють про “кошмарення” крафтового винороба “Миронівські вина 1914”.

Про це інформує видання “НикВести” та користувачі у Facebook, посилаючись на викриття “підпільного цеху”, про яке повідомило СБУ на сторінці у Facebook.

“Служба безпеки України викрила в Одеській області підпільний цех з виготовлення оптових партій контрафактної підакцизної продукції сумнівної якості для продажу на території регіону. За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організувало четверо мешканців обласного центру. Підпільне виробництво вони облаштували на території домоволодіння одного з фігурантів.

Ділки виготовляли фальсифікований алкоголь із сировини невідомого походження і збували товар через точки роздрібної торгівлі”, – йдеться у повідомленні СБУ.

У відомстві додали, що під час обшуків виявили обладнання, цистерни, бочки та майже 22 тисячі літрів спиртовмісної речовини на майже 1,5 мільйона гривень, на які суд наклав арешт.

Відповідно до законодавства, малі виробники вина можуть виготовляти до 10 тисяч декалітрів в рік (100 тисяч літрів).

У СБУ заявили, що тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за ч. 3. ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), ч.3 ст. 204 (незаконне виготовлення зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 227 ККУ (Умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції).

Про “кошмарення” малого винороба заявив винороб Георгій Молчанов (Slivino Villagе). Він допускає, що статтю про крадіжку із проникненням у житло СБУ могло використати для “проникнення на приватну власність”.

Нагадаємо, 28 січня Верховна рада підтримала у першому читанні нову редакцію закону про Службу безпеки України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE