Politerno > Україна і світ > Зеленський призначив главою Черкаської ОДА шоумена Скічка

Зеленський призначив главою Черкаської ОДА шоумена Скічка

  • 29 Січня, 2021
  • 976 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 38/2021 про призначення головою Черкаської облдержадміністрації колишнього шоумена Олександра Скічка.

Про це повідомив Офіс президента.

Вони зустрілися в ОПУ та Зеленський вручив Скучку службове посвідчення.

“Бажаю вам успіху на посаді. Сподіваюся, що ваші наполегливість і обізнаність у питаннях розвитку інфраструктури завдяки роботі в парламентському комітеті з питань транспорту допоможуть у реалізації важливих для розвитку області проектів.

Будівництво доріг, залучення інвестицій і покращення добробуту людей – все те, чого потребують мешканці Черкащини”, – зазначив Зеленський.

Довідково: Олександр Скічко – колишній шоумен, депутат від партії “Слуга народу”. Він народився 28 квітня 1991 року в Черкасах. Закінчив факультет міжнародної економіки Київського економічного університету.

Працював ведучим на українських телеканал. У 2017 році був ведучим церемонії вручення першої національної кінопремії Золота Дзиґа і одним з провідних пісенного конкурсу Євробачення.

У 2019 році Скічка обрали народним депутатом України по мажоритарному округу.

Зазначимо, що «слуги народу» влаштували тотальне кумівство в Раді, відзначився цим і нардеп Олександр Скічко. Він, зокрема, оформив своїм помічником на громадських засадах брата.

Як відомо, з 2017 року новоспечений чиновник Олександр Скічко одружений із Єлизаветою Юрушевою – донькою бізнесмена Леоніда Юрушева, який володіє одним із найбільших вагонобудівних заводів України «Дніпровагонрембуд».

Також Юрушеву належать Коростенський завод МДФ, InterContinental Kiev, Fairmont Grand Hotel Kyiv, девелоперська компанія «Ярославів Вал», Українська холдингова лісопильна компанія та інші.

Керують бізнес-активами Юрушева дві його доньки.

За даними ЗМІ, призначення Скічка главою Черкаської ОДА є певною «вдячністю» Юрушеву від «Слуги народу» за підтримку на виборах.

Усі попередні керівники цієї області також були призначені з подання Юрушева, стверджують джерела. Однак цього разу гідних кандидатів нібито вже не залишалося, тому вирішили призначити Скічка.

У вівторок, 29 грудня, президент України прийняв рішення звільнити голову Черкаської ОДА Сергія Сергійчука, який сам написав заяву.

Віктор Гусак став тимчасово виконуючим обов’язки голови Черкаської ОДА.

Кабмін 20 грудня погодив призначення нардепа від партії “Слуга народу” Олександра Скічка головою Черкаської ОДА.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE