Politerno > Україна і світ > Pfizer поставить в Україну 10 млн доз вакцин

Pfizer поставить в Україну 10 млн доз вакцин

  • 6 Квітня, 2021
  • 1121 Переглядів
  • 0

Україна та корпорація Pfizer підписали контракт про постачання 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Коли вакцину доставлять в Україну – невідомо. 

Про це повідомляє Офіс президента.

“Сьогодні дуже важливий день для України і для українців – ми сьогодні нарешті підписали важливий контракт з компанією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини Pfizer. Це дійсно складно було зробити, але завдяки розмові з керівником компанії Pfizer Альбертом Бурлою – в мене з ним була розмова 8 лютого – він пообіцяв, що зробить усе можливе й неможливе. І зробив це”, – зазначив президент Володимир Зеленський.

Безпосередньо перемовинами займався керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, співпраця з американськими фармацевтичними компаніями буде продовжуватися й розширюватися.

Пізніше у МОЗ повідомили, що уклали рамковий договір із компанією Pfizer. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, перемовини тривали кілька місяців. Очікується, що перші партії вакцини будуть поставлені до України найближчими місяцями, а всі 10 млн доз – протягом 2021 року. 

У скільки саме обійдеться Україні доза вакцини невідомо, також не ясно, яким чином буде транспортуватись вакцина, оскільки її перевезення вимагає особливих умов та спеціальних холодильників. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE