Politerno > Україна і світ > Керівництво країни мовчить з приводу затримання на хабарі Зонтова. Де санкції щодо Вовка? – Бутусов

Керівництво країни мовчить з приводу затримання на хабарі Зонтова. Де санкції щодо Вовка? – Бутусов

  • 10 Квітня, 2021
  • 816 Переглядів
  • 0

Минуло 5 днів з моменту затримання на хабарі рідного брата глави ОАСК Павла Вовка Юрія Зонтова, але досі немає жодних заяв влади з цього приводу.

Про це на сторінці у фейсбуці пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

“Мовчить президент, комітет Верховної Ради з питань правосуддя, РНБО не готує указу, мовчить Вища рада правосуддя, мовчить Рада суддів.

Хочу нагадати, що Україна і особисто президент Володимир Зеленський, і прем’єр-міністр Денис Шмигаль брали зобов’язання, згідно з меморандумом із Міжнародним валютним фондом, до серпня 2020 року позбавити адміністративний суд права оскаржити рішення органів влади. І передати  у такий спосіб цю частину повноважень Окружного адмінсуду до Верховного суду. Але нічого цього не було зроблено: https://censor.net/…/kogo_obmanyvaet_zelenskiyi…

Досі Окружний адмінсуд не позбавлено повноважень через те, що президент, уряд і парламент не виконують меморандум МВФ. І тим самим допомагають родині Вовка брати хабарі.

Влада зобов’язана заявити, в які терміни будуть виконані пункти меморандуму з МВФ про ліквідацію повноважень Окружного адмінсуду Києва, і попросити вибачення за зрив міжнародних зобов’язань.

Адже прикривав Вовка і всі його афери Офіс президента. І відповідальність за хабарі зобов’язана також нести влада.

Чому санкції проти контрабандистів запроваджують, а проти корумпованих суддів, які завдають шкоди куди більшої, аніж контрабандисти, ні? Де санкції щодо Вовка?”

Нагадаємо, слідчі НАБУ і САП провели обшуки в приміщеннях ОАСК. Вони затримали адвоката Юрія Зонтова – рідного брата судді Павла Вовка. За версією слідства, Зонтов збирався вручити судді $100 тис. за позитивний вердикт. Під час затримання Зонтов заявив, що він – співробітник служби зовнішньої розвідки.

7 квітня генпрокурор України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру двом адвокатам, затриманим співробітниками НАБУ і САП на одержанні 100 тис. доларів хабаря.

Пізніше СЗР відсторонила заступника начальника управління Юрія Зонтова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE