Politerno > Україна і світ > Кива захистив дисертацію: невідомі блокували вхід в аудиторію, де відбувався захист. ВІДЕО

Кива захистив дисертацію: невідомі блокували вхід в аудиторію, де відбувався захист. ВІДЕО

  • 26 Квітня, 2021
  • 696 Переглядів
  • 0

Журналістів не пускали до Державного інституту підготовки кадрів держслужби зайнятості, де 26 квітня відбувається захист кандидатської дисертації нардепа ОПЗЖ Іллі Киви.

Троє чоловіків у чорному одязі, які відмовлялися представлятись і пояснювати, на кого вони працюють, блокували вхід до аудиторії, у якій захищав кандидатську дисертацію нардеп Ілля Кива.

Серед журналістів, яких не пустили є УП, “5 канал”, “24 канал”, журналіст Данило Мокрик.

За словами присутніх, всередину Інституту впустили заборонені телеканали “112” та “NewsOne”. Також дозволили зайти представникам “hromadske” та “1+1”. На очах УП  до закладу зайшли двоє журналісток каналу “Перший незалежний”, який створили після санкції проти “112” та “NewsOne”.

Журналіст Bihus.info Данило Мокрик викликав поліцію. Один з двох працівників Нацполіції, які прибули на виклик, Назар Ткач заявив УП, що він не може припинити перешкоджання журналістській діяльності.

За його словами, журналістам треба чекати приїзд слідчої групи, мовляв, “це їхні повноваження” – реагувати на перешкоджання журналістам.

УП звернулась до речника Міністерства внутрішніх справ Артема Шевченка стосовно бездіяльності поліцейських. Він відповів, що поки не може прокоментувати ситуацію і пообіцяв її з’ясувати.

О 12:20, коли в Інститут приїхав вже третій представник поліції, журналістів вже ж таки пустили всередину. Їх посадили в окреме приміщення, де вони дивляться онлайн-трансляцію захисту дисертації.

На прохання журналістки УП чоловіки у чорному одязі відмовились представлятись і показувати посвідчення.

На запитання журналістів, хто ці чоловіки, Ілля Кива відповів: “Студенти чи може аспіранти”. Ці ж чоловіки супроводжували Киву у вбиральню і оберігали його від журналістів.

В Інституті підготовки кадрів відмовилися від пояснень.

Водночас народний депутат Ілля Кива став кандидатом наук із державного управління.

Захист тривав з 10 до 13 години. Члени комісії проголосували одностайно: 13 – за, 0 – проти.

Вийшовши з аудиторії після захисту, Кива подякував журналістам, які витратили свій час на висвітлення цієї події, та зазначив, що не сподівався на такий ажіотаж.

На думку Киви, “сьогодні наукова спільнота стала сильнішою”.

Нагадаємо, в серпні минулого року нардеп з фракції ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що на трасі поблизу Люботина на Харківщині розстріляли мікроавтобус – інформацію підтвердили у поліції. Згодом у Красноградському районі Харківської області працівники поліції затримали нападників на мікроавтобус з нібито активістами.

У жовтні 2019 року народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива оскандалився через непристойну поведінку під час засідання Верховної ради. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE