Politerno > Україна і світ > Телеканали Медведчука програли у Верховному суді

Телеканали Медведчука програли у Верховному суді

  • 26 Квітня, 2021
  • 688 Переглядів
  • 0

Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду відмовив повністю у задоволенні позовних вимог телеканалів «112 Україна», NewsOne та Zik щодо скасування указу президента Володимира Зеленського про санкції відносно цих медіа.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Верховного суду.

«КАС ВС завершив розгляд справи № 9901/22/21 за позовом громадянина, який оскаржив Указ Президента України № 43/2021 у частині застосування санкцій до ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ», ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ», ТОВ «Телерадіокомпанія «Нові комунікації». Суд у задоволенні позовних вимог відмовив повністю», – мовиться в повідомленні.

Винесене рішення може бути оскаржене у Великій палаті Верховного суду.

Два інших судових розгляди (від ТОВ «ЛІДЕР ТВ» та ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ») будуть проведені 14 червня 2021 року.

Всього на розгляді КАС ВС перебуває ще сім позовних заяв, якими оскаржується Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)»».

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкції стосовно трьох телеканалів 2 лютого. Їхніх власників підозрюють у фінансуванні тероризму, а самі канали – у поширенні пропаганди Кремля в Україні.

Після блокування мовлення телеканали «переїхали» у YouTube, українська влада почала переговори із сервісом про їх блокування.

24 квітня відеохостинг YouTube заблокував для переглядів в Україні канали 112, Newsone і ZIK.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE