Politerno > Україна і світ > Це провал КДБ Білорусі: на відео з Протасевичем видно сліди тортур на його руках. ФОТО

Це провал КДБ Білорусі: на відео з Протасевичем видно сліди тортур на його руках. ФОТО

  • 4 Червня, 2021
  • 762 Переглядів
  • 0

На кадрах інтерв’ю із захопленим білоруським журналістом Романом Протасевичем видно рани від наручників на його зап’ястях. Очевидно, що опозиціонера катували і це провал роботи КДБ Білорусі.

Про це у фейсбуці написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Він зазначив: “Роман Протасевич дає зараз інтерв’ю білоруському держканалу ОНТ, обмовляє себе без розбору, говорить про товаришів, “викриває” акції протесту, загалом, каже все, що зручно КДБ і Лукашенкові для дискредитації боротьби за свободу. А журналістка Tetiana Bezruk побачила деталь, яка показує, як із Протасевича вибили ці слова – КДБ не помітила, що зап’ястя Протасевича покалічені тугими наручниками, руки опухли”.

“Уявляю, що вони роблять у в’язниці з подругою Протасевича Сапегою, щоб Роман був таким поступливим і так старанно демонстрував невимушене спілкування з поставленим КДБ ведучим. Ось ці руки – це повністю знищує всю достовірність всього того, що зараз вивергають в телеефірі, всі ті слова, які зараз змушують вимовити Романа”, – додав Бутусов.

“За це інтерв’ю треба вводити проти Лукашенка і його банди додаткові санкції”, – резюмував Бутусов.

Інтерв’ю з Протасевичем:

Нагадаємо, влада Білорусі опублікувала у мережі відео із Софією Сапегою, яку разом із Романом Протасевичем зняли із літака у Мінську. На відео вона “визнає”, що публікувала у соцмережі персональні дані білоруських силовиків. 

3 травня Верховна Рада ухвалила постанову щодо інциденту з посадкою літака в Мінську.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE