Politerno > Україна і світ > Експосадовець РНБО працював на іноземну спецслужбу – його відправили під домашній арешт. ВІДЕО

Експосадовець РНБО працював на іноземну спецслужбу – його відправили під домашній арешт. ВІДЕО

  • 7 Червня, 2021
  • 621 Переглядів
  • 0

Контррозвідка СБУ викрила завербованого іноземною спецслужбою колишнього посадовця Адміністрації президента та РНБО.

Про це повідомляє СБУ.

 

“За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України, слідчі повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України колишньому посадовцю з допуском за формою 2 Адміністрації президента та Апарату РНБОУ”, – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що оперативники СБ України встановили, що посадовець категорії “Б” протягом тривалого часу збирав і передавав кураторам інформацію, у тому числі закритого характеру. Замовників, зокрема, цікавили дані про деталі функціонування органів держаної влади України.

​Згідно з матеріалами слідства, у період 2014 року підозрюваний, який на час вчинення інкримінованого злочину працював в Адміністрації президента України (а надалі – у РНБО), маючи доступ до державної таємниці, вступив у злочинну змову з представником іноземної спецслужби та передав останньому відомості, які отримував у зв’язку з виконанням службових обов’язків.

Незаконні дії підозрюваного полягали у збиранні, систематизації та проведення аналітики відомостей, що стосувалися сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічного співробітництва України з ЄС, РФ та Китаєм в незалежності від характеру інформації, а також грифу обмеження доступу до неї.

1 червня 2021 року суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. 

 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE